Superveleslalom Weiratherjevi, jutri nova nastopa Ferkove in Bucikove

03.03.2018


Svetovni pokal za ženske se je nadaljeval v švicarski Crans Montani, kjer je bila na sporedu prva izmed dveh preizkušenj. Smučarke, med katerimi sta bili tudi Maruša Ferk in Ana Bucik, so se pomerile na predzadnjem superveleslalomu sezone.


Maruša Ferk, foto: Gepa

Tekmovalke so se v Švici spopadle z zahtevnimi razmerami, na koncu pa je do zmage prišla predstavnica Liechtensteina Tina Weirather, ki je na skrajšani progi Mont Lachaux postavila čas 1:02.17. Avstrijka Anna Veith je na drugem mestu zaostala 0.36 sekunde, še dve stotinki več pa je za nastop potrebovala Švicarka Wendy Holdener, ki je s tretjim mestom napovedala tudi naskok na stopničke na jutrišnji alpski kombinaciji.

Naši dekleti sta žal ostali izven trideseterice, a bosta lahko občutke iz terena uporabili za naslednji nastop. Maruša je z 2.02 sekunde zaostanka zasedla 42. mesto, Anin zaostanek 2.61 sekunde pa je pomenil končno 46. mesto.

Glavni trener Denis Šteharnik je po tekmi dejal: ''Naš fokus je sigurno na kombinaciji. Vidi se, da punce s tako količino superveleslalomskega treninga, kot so ga imele, gredo težko sproščeno na progo in napadajo. Treba je tudi upoštevati, da je drugačen sneg, kljub temu, da je bil start zelo nizko, pa proga ni enostavna, tako kot v prejšnjih letih. Vidi se, da potrebujeta malo več časa za prilagajanje, tako da prevelike pozornosti temu superveleslalomu nismo posvečali. Sigurno pa bosta punci jutri dodali več plina. Lahko bi rekel, da je bila priprava na jutrišnjo tekmo. Poskušali bomo narediti čim boljši rezultat oziroma čim manjši zaostanek na superveleslalomu, da se uvrstimo med trideset, potem pa napademo na slalomu.''

Zvočna izjava (mp3)
Denis Šteharnik >>>

Uradni rezultati >>>

Nazaj

Izdelava spletnih strani: Creatim

Copyright © 2007 - 2022 | Smučarska zveza Slovenije | Pravna obvestila | Piškotki | Politika varstva osebnih podatkov