Slovenska ekipa je pripravljena na 57. Pokal Vitranc

01.03.2018

Kranjska Gora bo v soboto in nedeljo gostila tekmi svetovnega pokala za moške, na katerih bo naše barve branila sedmerica tekmovalcev. Na sobotnem veleslalomu, ki se bo začel ob 9.30 bodo med drugimi tudi Žan Kranjec, Štefan Hadalin, Žan Grošelj, Aljaž Dvornik in Borut Božič, na nedeljskem slalomu, ki se bo začel ob isti uri pa bomo držali pesti za Kranjca, Hadalina, Grošlja, Dvornika, Matevža Rupnika in Žana Špilarja.

Slovenska ekipa v Kranjski Gori (c) SloSki

Podkorenska strmina, eden izmed najzahtevnejših terenov v karavani svetovnega pokala, je odlično pripravljena za nastope najboljših smučarjev, ugodna pa je tudi vremenska napoved, saj v Kranjski Gori ne bo več tako mrzlo, kot je bilo v preteklem tednu. Slovenska reprezentanca se je pred preizkušnjami predstavila na novinarski konferenci, na kateri so fantje spregovorili o ciljih in pričakovanjih.

Klemen Bergant, odgovorni trener za tehnične discipline

Za tekmovalca, ki celo sezono tekmujeta v tehničnih disciplinah na tekmah svetovnega pokala, so cilji za domačo tekmo znani, niso nič drugačni, kot drugje. Žan Kranjec ima fokus na veleslalomu, kjer bo prvič štartal med najboljšo sedmerico. Upam, da dobi številko 1, da ne bo čakal pol leta, da mu bodo izžrebali številko 1. Cilj je, da ostane tam, kjer ima številko.

Tu so trije fantje, ki bodo tekmovali na tekmi svetovnega pokala, prvič bo na moškem štartu tudi tekmovalec, ki je rojen v tem tisočletju, to je Borut Božič. Za mlade je to vse velika šola.

Kako smo preživeli tri, štiri dni, od kar smo se vrnili iz Južne Koreje? Jaz zvečer zelo hitro zaspim, zjutraj pa se hitro zbudim, kar je po eni strani dobro. Zbudim se ob treh in do sedmih lahko vsa pisarniška dela že urediš in se pripraviš na trening. Mislim, da imamo trenutno še vsi težave s časovno razliko. Prepričan pa sem, da bodo prav vsi naši tekmovalci ta konec tedna pokazali tisto najbolje kar znajo.

Žan Kranjec

Številko 1 bi si želel, a s tem se ne obremenjujem preveč. Vsaka številka od 1 do 7 je dokaj dobra. Sem pa zelo vesel in ponosen na to. Dokazal sem, da spadam zraven. Od kar smo prišli domov, nisem treniral le en dan. Ko smo prišli, sem sem skušal čim bolj spočiti, nato pa smo naredili treninge, da bi bili čim bolje pripravljeni na domačo tekmo. To je eden izmed vrhuncev sezone. Želim si narediti dobrega rezultata, vse bom naredil za to, a ključ do uspeha bo smučanje samo.

Štefan Hadalin

S privajanjem nazaj na evropski sneg nisem imel večjih težav, kot je bilo to v Koreji. V tej sezoni sem dokazal, da tako veleslalomu kot slalomu posvečam enako pozornost in to bom skušal dokazati tudi v Kranjski Gori.

Žan Grošelj

Zelo velikih razlik med tekmami evropskega in svetovnega pokala ni. Razlika je v prisotnosti medijev in gledalcev. Na tekme pa se pripravljam enako. Razlika je še v tem, da so na svetovnem pokalu proge bolje pripravljene in zato je tu lažje smučati, če imaš številko bolj v ozadju kot na tekmah evropskega pokala.

Aljaž Dvornik

Razlika v primerjavi z lani, ko sem že tekmoval doma, je v tem, da sem zamenjal material. Počutim se bolj suverenega, lažje delam tisto, kar bi rad pokazal. Priprava na tekmo bo enako kot na vsako tekmo, torej pokazati maksimum, pokazati najboljšo možno vožnjo. Rad bi bil zadovoljen s tem, kar bom prikazal.

Matevž Rupnik

V zgornjem delu proge bi bil lahko bližje najboljšim, saj je položnejša, a želja je, da mi cela vožnja uspe na visokem nivoju.

Žan Špilar

Poligon v Kranjski Gori sem presmučal tolikokrat kolikokorat sem nastopil na tekmah, treningov tu praktično nisem imel. Priprava bo enaka kot za FIS tekme. Vseskozi se poizkušamo učiti od izkušenejših, za kakšen dodaten nasvet jih bomo vprašali še tik pred tekmo.

Borut Božič

Štartal bom na veleslalomski tekmi in zato bom za kakšen dodatni nasvet povprašal Žana Kranjca.

Nazaj

Izdelava spletnih strani: Creatim

Copyright © 2007 - 2022 | Smučarska zveza Slovenije | Pravna obvestila | Piškotki | Politika varstva osebnih podatkov