MSP: Mlada biatlonska štafeta na odličnem 5. mestu

28.02.2018

Na mladinskem svetovnem prvenstvu v biatlonu v estonskem Otepääju sta bili danes na sporedu še štafetni preizkušnji mlajših mladincev, kjer so s petim mestom zablesteli Anton Vidmar, Lovro Planko in Alex Cisar.

Štafetne preizkušnje so v Estoniju minile v mrazu in vetru (c) AM

Naši mladi biatlonski upi so na štafetni preizkušnji v Estoniji nastopili zelo dobro in osvojili peto mesto. Najboljši s posamične preizkušnje, Anton Vidmar, je sicer začel s kar dvema kazenskima krogoma, skupno pa petimi popravami, malce bolje je nadaljeval Planko z enim kazenskim krogom, sijajen, le eden od dveh danes, pa je bil na strelišču Cisar, ki je za deset pokritih tarč porabil le enajst strelov. Cisar je naše tako pripeljal na peto mesto z zaostankom 5:02 minut za zmagovalci iz Rusije. Srebro so osvojili Čehi z zaostankom 2:30, bron pa Norvežani z zaostankom 3:04 minute.

Zelo dobro so svojo nalogo opravile tudi mlajše mladinke Nika Vindišar, Živa Klemenčič in Tais Vozelj. Vindišarjeva je kot prva popravljala le trikrat, Klemenčičeva je ob štirih popravah enkrat morala v kazenski krog, Vozljeva pa je vse tarče pokrila s šestimi popravami. Z zaostankom le 2:14 minut so naše zasedle 7. mesto, po fotofinišu so zmagale Švedinje pred Finkami, 37 sekund so zaostale bronaste Norvežanke.


Nazaj

Izdelava spletnih strani: Creatim

Copyright © 2007 - 2022 | Smučarska zveza Slovenije | Pravna obvestila | Piškotki | Politika varstva osebnih podatkov