DPNC – Gimnazija Franceta Prešerna omv.gif

kranj_zimadpnc.jpg
kontaktna oseba
Ivo ZUPAN
telefon
051/634-960
04/231-72-58
elektronski naslov
jwp/{vqboAtmptlj/tj
kamera
OMV center v živo

FIS: Križnarjevi dve zmagi, najboljši tudi Pograjc

25.02.2018

V Avstrijskem Beljaku so včeraj in danes potekale tekme FIS pokala v smučarskih skokih. Med dekleti sta Nika Križnar in Ema Klinec dvakrat poskrbeli za prepričljivo dvojno zmago, na oder sta skočila še Špela Rogelj in Andraž Pograjc.

Nika Križnar (c) GEPA

Ker februarja dekleta v svetovnem pokalu na sporedu nimajo tekem, tekmovala pa so le na eni na olimpijskih igrah, so naša dekleta s pridom izkoristila ta konec tedna, ki je v Beljaku ponudil dve tekmi FIS pokala. Na obeh je bila prepričljiva Nika Križnar, obakrat pa se ji je najbolj na drugem mestu približala Ema Klinec. Na prvi tekmi je popolno slovensko prevlado potrdila Špela Rogelj s šestim mestom, Urša Bogataj je bila 6., Maja Vtič pa sedma. Na drugi tekmi je bila Bogatajeva osma, Rogljeva pa v vetrovni loteriji 13. Križnarjeva je slavila še četrto zmago v Beljaku na tekmah FIS pokala, najboljša je bila že julija na uvodu v olimpijsko sezono.

V moški konkurenci je prvo tekmo dobil Andaž Pograjc pred šestimi Avstrijci, Rok Tarman ij Rok Justin sta si razdelila 14. mesto. Danes je bil Pograjc peti, Aljaž Osterc si je delil 10. mesto, 16. je bil Justin, 17. Jan Kus, 18. mesto pa sta si razdelila Tine Bogataj in Matevž Samec, Cene Prevc pa je osvojil 21. mesto, Tarman je bil 29..


Nazaj

Izdelava spletnih strani: Creatim

Copyright © 2007 - 2022 | Smučarska zveza Slovenije | Pravna obvestila | Piškotki | Politika varstva osebnih podatkov