Jakov Fak je olimpijski podprvak!

15.02.2018

Jakov Fak je na kraljevski biatlonski preizkušnji na 20 km na 23. zimskih olimpijskih igrah v južnokorejskem Pjongčangu osvojil srebrno medaljo!

Jakov Fak je poskrbel za prvo slovensko medaljo na ZOI 2018 (c) GEPA

Slovenski biatlonec Jakov Fak je na 23. zimskih olimpijskih igrah v Pjongčangu z brezhibno strelsko predstavo osvojil srebrno medaljo. Na klasični, kraljevski 20 km preizkušnji je Fak začel odlično, streljal v sredino tarč in tako je nadaljeval vse do vključno 20 strela, nato pa je odhitel svoji drugi olimpijski medalji nasproti. V zadnjem krogu je tekel ob odlični podpori ob progi ter tudi na progi, ko ga je vzpodbujal Mitja Drinovec, v cilj pa je prišel s 5,5 sekundami zaostanka za novim prvakom, norveškim asom Johannes Thignes Bø. Bron je osvojil Avstrijec Dominik Landertinger, ki je zaostal 14,2 sekund.

Uspeh Faka, ki je osvojil drugo biatlonsko medaljo za Slovenijo, sta dopolnila Klemen Bauer, ki je zgrešil dvakrat in je na 15. mestu zaostal 2:03,2 minuti ter Miha Dovžan, ki je prav tako zgrešil dvakrat, na 35. mestu pa je zaostal 3:50,4 minut. Drinovec je s petimi zgrešenimi streli osvojil 80. mesto.

Čestitke Jakov Fak!

foto: GEPA


Nazaj

Izdelava spletnih strani: Creatim

Copyright © 2007 - 2022 | Smučarska zveza Slovenije | Pravna obvestila | Piškotki | Politika varstva osebnih podatkov