Urška Poje na klasični preizkušnji na sijajnem 12. mestu

15.02.2018

20-letna biatlonka Urška Poje je na klasični 15 km olimpijski preizkušnji v Pjongčangu osvojila odlično 12. mesto, potem ko je zadela vseh 20 strelov. V igri za vrhunsko uvrstitev je bila do zadnjega streljanja tudi Anja Eržen.

Urška Poje je nadvušila na 15 km razdalji (c) GEPA

Prva od dveh Slovenk je na tretji olimpijski preizkušnji nastopila Anja Eržen, ki je začela izjemno in tako nadaljevala vse do zadnjega strelskega postanka. Na četrti postaji je zgrešila tri strele in zares sanjska uvrstitev je splavala po vodi. Po treh streljanjih je bila še na izjemnem 7. mestu, na koncu pa je osvojila 35. mesto z zaostankom 4:15,7 minut za presenetljivo novo olimpijsko prvakinjo, Švedinjo Hanno Öberg, ki je zadela vse tarče. Srebro je z zaostankom 24,7 sekund in dvema zgrešenima streloma osvojila Slovakinja Anastazija Kuzima, bron pa dvakratna prvakinja iz Pjongčanga, Nemka Laura Dahlmeier, ki je zgrešila en strel, zaostala pa je 41,2 sekund.

Zgodba dneva pa se je za Slovenijo nadaljevala po prihodu Erženove v cilj. Mlada Urška Poje je s številko 68 začela prav tako dobro kot izkušenejša reprezentančna kolegica, prav tako je pokrila prvih 15 tarč. A na zadnjem streljanju se ji roka ni zatresla, svoj talent je potrdila še s petimi pokritimi tarčami in proti cilju je odhitela s popolnim strelskim izkupičkom. Na koncu je v cilju zaostala 2:45,5 minut za Švedinjo, zasedla pa je sijajno 12. mesto.


Nazaj

Izdelava spletnih strani: Creatim

Copyright © 2007 - 2022 | Smučarska zveza Slovenije | Pravna obvestila | Piškotki | Politika varstva osebnih podatkov