Shiffrinova do veleslalomskega zlata, 14. mesto za Hrovatovo

15.02.2018

Alpske smučarke so se v Pjongčangu pomerile na prvi tekmi Olimpijskih iger. Na sporedu je bil veleslalom, na katerem smo pesti držali za četverico slovenskih deklet.


Meta Hrovat, foto: Gepa

Po prvi vožnji je vodilno mesto zasedala Italijanka Manuela Moelgg, ki je imela dve desetinki prednosti pred Američanko Mikaelo Shiffrin, tretja pa je bila Italijanka Federica Brignone, ki je za nastop potrebovala še devet stotink več. Odlično se je odrezala Ana Drev in zasedla deseto mesto (+1.02), Meta Hrovat je bila 16. (+2.14), Ana Bucik 20. (+3.49), Tina Robnik pa je odstopila.

Bucikova je solidno nastopila tudi v drugo, zelo dobro pa je šlo Hrovatovi, ki je ob prihodu v cilj prevzela vodstvo in si obetala napredek po lestvici. Drevova je bila odlično na poti, žal pa je v spodnjem delu proge naredila napako in odstopila. V boju za zlato medaljo je slavila Shiffrinova, po tem, ko nastop Moelggovi ni uspel. Srebro je osvojila Norvežanka Ragnhild Mowinckel, bron Brignonejeva, Hrovatova je bila na koncu uvrščena na 14., Bucikova pa na 21. mesto.

Uradni rezultati >>>

Nazaj

Izdelava spletnih strani: Creatim

Copyright © 2007 - 2022 | Smučarska zveza Slovenije | Pravna obvestila | Piškotki | Politika varstva osebnih podatkov