Anamarija Lampič na olimpijskem šprintu na 7. mestu

13.02.2018

Druga končna odločitev v teku na smučeh na 23. zimskih olimpijskih igrah v Pjongčangu je bil šprint v klasični tehniki, kjer se je s 7. mestom izkazala Anamarija Lampič.

Anamarija Lampič je krstni olimpijski nastop končala na 7. mestu (c) GEPA

Skozi kvalifikacijske boje šprinta v klasični tehniki, ki je bil na sporedu šele drugič v zgodovini iger, so se prebile tri naše tekmovalke, izkušena Katja Višnar ter mladi Anamarija Lampič in Alenka Čebašek, medtem ko je bila Nika Razinger prepočasna za uvrstitev v izločilne boje. Žal je le malo za uvrstitev v izločilne boje, druge v zgodovini slovenskega moškega šprinta zmanjkalo Mihi Šimencu, ki je končal na 32. mestu, za trideseterico je zaostal le 26 stotink sekunde, rahlo poškodovni Janez Lampič pa je bil 46.

V izločilnih bojih sta se v četrtfinalu poslovili Čebaškova in Višnarjeva, Lampičeva pa je z odličnim tekom po času ujela uvrstitev v polfinale. Žal v tretjem teku dneva ni šlo več naprej, a kljub temu je z odličnim premiernim olimpijskim nastopom lahko zelo zadovoljna, kakor tudi s končnim 7. mestom. Višnarjeva je končala na 16. mestu, Čebaškova pa na 30. mestu.

Naslova prvakinje se je zanesljivo in zasluženo veselila Švedinja Stina Nilsson pred branilko naslova Norvežanko Maiken Caspersen Falla, ki je sploh kot prva v zgodovini osvojila drugo šprintersko medaljo v zgodovini, tretja je bila predstavnica olimpijskih atletov iz Rusije, Julija Belorukova. V moški konkurenci je s konkurenco v velikem slogu pričakovano opravil mladi norveški as Johannes Hösflot Kläbo, ciljni sprint za srebro je pripadel Italijanu Federicu Pellegrinu, bron pa predstavniku atletov iz Rusije, Aleksandru Bolšunovu.


Nazaj

Izdelava spletnih strani: Creatim

Copyright © 2007 - 2022 | Smučarska zveza Slovenije | Pravna obvestila | Piškotki | Politika varstva osebnih podatkov