Fourcade ubranil olimpijski naslov, Bauer pridobil dve mesti

12.02.2018

Zasledovalno preizkušnjo biatloncev na olimpijskih igrah v Pjongčagnu je zanesljivo dobil branilec naslova v tej disciplini, Francoz Martin Fourcade pred švedskim najstnikom Sebastianom Samuelssnom in Nemcem Benediktom Dollom. Klemen Bauer je končal na 24. mestu.

Martin Fourcade je na zaseldovalni tekmi biatloncev v Pjongčangu le upravičil status najboljšega v zadnjem obdobju in je z le enim zgrešenim strelom od 20 zanesljivo prišel do novega naslova olimpijskega prvaka. Na včerajšnjem sprintu je zasedel 8. mesto. Srebro je presenetljivo osvojil švedski 20-letnik Sebastian Samuelsson, sicer 14. po sprintu, do drugega mesta pa se je prebil na zadnjem spustu, ko je prehitel sedem let starejšega Nemca Benedikta Dolla, sicer šestega po včerajšnjem sprintu. Vsi trije medalisti so zgrešili le en strel. Včerajšnji zmagovalec, Nemec Arnd Peuffer je s tremi zgrešenimi streli padel na osmo mesto. 

Naša najboljša predstavnika v tej sezoni nista imela svojega dne: Jakov Fak je po treh zgrešenih strelih na prvih dveh postankih za kratko postal ob trenerjih in se po pogovoru odločil za nadaljevanja tekme, ki jo je nato s skupno 6 zgrešenimi streli končal na 47. mestu, potem ko je bil po sptinterski preizkušnji 23. Klemen Bauer je skupno zgrešil prav toliko strelov kot Fak, s 26. mesta pa je na koncu napredoval na 24. mesto. Miha Dovžan, naš tretji biatlonec na današnji zasledovalni preizkušnji, je s sedmimi zgrešenimi streli s 53. mesta padel na 59. mesto. 


Nazaj

Izdelava spletnih strani: Creatim

Copyright © 2007 - 2022 | Smučarska zveza Slovenije | Pravna obvestila | Piškotki | Politika varstva osebnih podatkov