Novo zlato za Dahlmeirjevo, Erženova izgubila štiri mesta

12.02.2018

Biatlonke so na olimpijskih igrah v Pjongčangu opravile še z zasledovalno preizkušnjo. Do drugega naslova olimpijske prvakinje je prišla Nemka Lauri Dahlmeier, naša edina predstavnica Anja Eržen je osvojila 51 mesto.

Mladinka Urška Poje se ni uvrstila na zasledovalno tekmo (c) GEPA

Nemka Laura Dahlmeier je prva biatlonka v zgodovini, ki je na istih olimpijskih igrah osvojila naslov prvakinje na zasledovalni tekmi, potem ko je bila najboljša že na sprinterski preizkušnji. Do srebra se je s 13. mesta po sprinterski tekmi prebila slovaška reprezentantka Anastazija Kuzimna, ki je pred tretjim strelskim nastopom celo vodila, bron pa je z 19. mesta po sprintu osvojila Francozinja Anais Bescond, ki je proti Slovakinji izgubila finalni sprint. 

Na zasledovalni preizkušnji smo imeli tudi eno Slovenko in sicer Anjo Eržen, ki je štartala s 47. mesta. Na prvem strelskem postanku je z ničlo pridobila mesta, nato pa je začela izgubljati mesta. Na drugem postanku v leže je zgrešila dvakrat, v stoječem položaju pa je mimo poslala še pet strelov, kar je bilo dovolj za končno 51. mesto z zaostankom 5:47,3 minut.


Nazaj

Izdelava spletnih strani: Creatim

Copyright © 2007 - 2022 | Smučarska zveza Slovenije | Pravna obvestila | Piškotki | Politika varstva osebnih podatkov