Olimpijski prvak v sprintu je Peiffer, Fak in Bauer med 30

11.02.2018

Novi olimpijski prvak v sprintu v biatlonu je postal Nemec Arnd Peiffer, ki je tako ponovil uspeh rojakinje Laure Dahlmeier z včerajšnje tekme deklet. Jakov Fak je z dvema zgrešenima streloma osvojil 22. mesto.

V mrzlem in rahlo vetrovnem vremenu pod žarometi na stadionu Aplensia so se za prva odličja na 23. zimskih olimpijskih igrah danes udarili še najboljši biatlonci. Na sprinterski preizkušnji je brez napake nastopil Nemec Arnd Peiffer, ki je postal olimpijski prvak z vsemi zadetimi tarčami. S srebrom je presenetil Čeh Michael Krčmar, ki je prav tako pokril vse tarče, zaostal pa je 4,4 sekunde, bron gre z Dominikom Windischem v Italijo. Italijan je z enim zgrešenim strelom zaostal 8,4 sekunde.

Jakov Fak je že na prvem strelskem postanku zgrešil en strel, kar je ponovil še v streljanju v stoje, skupaj pa mu je to prineslo 55,4 sekunde zaostanka za novim prvakom in končno 23. mesto. Klemen Bauer je najprej pokril vse tarče, nato pa je v stoječem položaju zgrešil dvakrat, v cilju pa je zaostal 57,6 sekund, kar je bilo dovolj za 26. mesto. 

Na jutrišnji zasledovalni tekmi bomo spremljali še Miho Dovžana, ki je z dvema zgrešenima streloma zaostal 2:03,4 minute, zasedel pa je 53. mesto. Mitja Drinovec je s tremi zgrešenimi streli zaostal 2:34,9 minuti, to pa je bilo dovolj za 72. mesto med 87 tekmovalci.


Nazaj

Izdelava spletnih strani: Creatim

Copyright © 2007 - 2022 | Smučarska zveza Slovenije | Pravna obvestila | Piškotki | Politika varstva osebnih podatkov