Olimpijska prvakinja v sprintu Dahlmeierjeva, Erženova na zasledovalni tekmi

10.02.2018

Prva biatlonska preizkušnja na 23. olimpijskih igrah v Pjongčangu je prinesla odločitev v ženskem sprintu, ki ga je dobila Nemka Laura Dahlmeier. 

Na biatlonski stadion in progo so se najprej podala dekleta, ki so se pomerila na sprinterski preizkušnji. V pričakovano zahtevnih vremenskih razmerah ob mrazu in vetru se je najbolje znašla Nemka Laura Dahlmeier, ki je zadela vseh 10 strelov, kar ji je uspelo kot eni redkih, in je tako s časom 21:06,2 zasluženo osvojila sploh prvo olimpijsko medaljo v karieri. S svetovnih prvenstev ima kar 13 medalj. Srebro je presenetljivo, a z odlično predstavo in le enim zgrešenim strelom osvojila Norvežanka Maret Olsbu, ki je zaostala 24,2 sekund, bron je s prav tako enim zgrešenim strelom osvojila Čehinja Veronika Vitkova. Olsbujeva je osvojila prvo olimpijsko medaljo, Vitkova pa drugo, a prvo posamično.

Na štartu sta bili tudi dve Slovenki, Anja Eržen, ki je na olimpijskih igrah že tekmovala pred osmimi leti v Vancouvru kot tekačica na smučeh ter mlada debitantka Urška Poje. Erženova je že na prvem streljanju v leže zgrešila dva strela in visoka uvrstitev ni bila več blizu, zasedala je 63. mesto, na drugi strelski postaji v stoje pa je zgrešila še en strel, pridobila pa je nekaj mest in je z zaostankom 1:49,7 minute zasedala 50. mesto. Na cilj je prišla z zaostankom 2:14,7 minut, kar je bilo dovolj za 46. mesto in uvrstitev na ponedeljkovo zasledovalno tekmo. Mlada Pojetova je začela odlično, brez zgrešenega strela v leže, kar jo je po prvem streljanju uvrščalo na 26. mesto z zaostankom 34,8 sekund, v stoje pa je nato žal zadela le eno tarčo in to je je potisnilo na rep uvrščenih. V zadnji krog je odšla z zaostankom 2:48,3 minut. Na cilj je prišla kot 75., kar je premalo za uvrstitev na zasledovalno tekmo.


Nazaj

Izdelava spletnih strani: Creatim

Copyright © 2007 - 2022 | Smučarska zveza Slovenije | Pravna obvestila | Piškotki | Politika varstva osebnih podatkov