Prva zlata medalja za Kallo, Manci Slabanji dragocene izkušnje

10.02.2018

V južnokorjeskem Pjongčangu so znane dobitnice prvega kompleta medalj. Tekačice na smučeh so se pomerile v dvojnem zasledovanju na 15 km, olimpijska prvakinja pa je postala Švedinja Charlotte Kalla.

Prvi štart na ZOI 2018 (c) GEPA

Prva odločitev letošnjih olimpijskih iger v Pjongčangu je končala, za prvi komplet medalj pa so se pomerile tekačice na smučeh v dvojnem zasledovanju na 15 km razdalji. V konkurenci je bila tudi naša debitantka na igrah, Manca Slabanja. Po uvodnih 7,5 km v klasičnem koraku pričakovano odločitve o najvišjih mestih ni bilo, kar velika skupina 9 tekmovalk pa je skupaj v ospredju vztrajala vse do zadnjega, daljšega vzpona na progi, dobre tri kilometre pred ciljem. Takrat je pobegnila Švedinja Charlotte Kalla, ki je nato sama tekla proti cilju in svoji tretji zlati olimpijski medalji nasproti. Srebro je z zaostankom 7,8 sekund osvojila veteranka Marit Björgen, bron pa Finka Krista Parmakoski, ki je v ciljnem sprintu premagala Švedinjo Ebbo Andersson.

Naša mlada predstavnica je po polovici proge zasedala 61. mesto z zaostankom 3:49 minut, po menjavi smuči in v drsalnem koraku pa se je končni zaostanek povečal na 7:12,9 minut, kar je bilo dovolj za 59. mesto.


Nazaj

Izdelava spletnih strani: Creatim

Copyright © 2007 - 2022 | Smučarska zveza Slovenije | Pravna obvestila | Piškotki | Politika varstva osebnih podatkov