Na Krvavcu slavila Taylorjeva in Matter, naša ekipa nastopila v prvem izločilnem krogu

08.02.2018


Elita telemark smučanja se je na Krvavcu vendarle pomerila na novih preizkušnjah svetovnega pokala. Po včerajšnji odpovedi sprinta zaradi slabega vremena je danes prišel na vrsto paralelni sprint, na katerem je slovenske barve branila petčlanska ekipa.

Kvalifikacije so se začele ob 10. uri, od naših deklet pa je najboljši čas postavila Špela Mičunovič in sicer devetega. Maša Štrakl je bila 11., Katarina Malenšek pa 13. Jure Aleš, naš glavni adut na tekmi in njegov brat Sašo, sta imela pri skoku težave, ki so vodile do padcev, navkljub velikemu zaostanku pa sta se uvrstila v izločilne boje.


Špela Mičunovič

V šestnajstini finala sta imela naša tekmovalca tako nevarna nasprotnika. Jure se je pomeril z Norvežanom Trymom Nygaardom Loekenom, ki je startal nekoliko bolje, Jure pa ga je pred zavojem za 360 stopinj ujel v izhodu pa prehitel. A Norvežan se je dobro boril vse do konca ter se po teku vrgel čez ciljno črto, kar se mu je tudi obrestovalo, saj je tako zmagal s tremi stotinkami prednosti. Sašo se je spopadel s prav tako odličnim Stefanom Matterjem iz Švice. Starejšemu od bratov Aleš zavoj kmalu po skoku ni uspel najbolje, tako da je padel in zaključil s tekmovanjem.

Trojici slovenskih deklet preboj v naslednji krog oziroma v četrtfinale žal prav tako ni uspel. Še najbližje nadaljevanju je bila Špela, ki se je borila vse do zadnjih metrov, na koncu pa je ciljno črto prej prečkala Švicarka Kim Aegerter in sicer s prednostjo dobre sekunde in pol. Katarina je morala priznati premoč Francozinji Argeline Tan Bouquet, Maša pa Švicarki Martini Wyss.


Jure Aleš

Do prve zmage v tej disciplini je prišla Jasmin Taylor iz Velike Britanije, druga je bila Tan Bouquetova, tretja Švicarka Beatrice Zimmermann, naše tri smučarke pa so bile uvrščene na deveto mesto. Brata Aleš sta si delila sedemnajsto mesto, slavil je Matter, na stopničkah pa sta se mu pridružila še Loeken in Francoz Philippe Lau.

Špela je o počutju, vožnjah in spopadu s tekmico, ki jo je ugnala tudi v boju za tretje mesto na mladinskem svetovnem prvenstvu, dejala: ''Vse od Nemčije sem malo bolna, tam sem tudi padla in me še malo boli rama. Drugače sem na startu dala tekmici malo preveč prednosti, lovila sem jo do konca, a na žalost ni šlo. Zadovoljna sem s kvalifikacijsko vožnjo, s to zadnje ne toliko, bo pa naslednjič bolje,'' in še dodala, da bo Aegerterjevo naslednjič vsekakor poskušala premagati.


Sašo Aleš

Jure, ki po tej tekmi zaseda tretje mesto v skupnem seštevku svetovnega pokala, je o dnevu na Krvavcu rekel: ''Sem zelo žalosten. Mislil sem, da sem zmagal, ko sem prišel v cilj, a ura je pokazala drugače. Razočaranje je veliko, res sem si obetal enega boljših rezultatov letos, ne pa najslabšega. A nimamo kaj, zdaj imam dosti časa, da zberem občutke in se čim bolje pripravim za naprej za naslednje tekme. To me je malo vrglo iz tira, mogoče bom kakšen dan slabše volje, a me bo to samo še podžgalo. To me najbolj zjezi, če za tako malo izpustim priložnost. Žalost bo trajala kakšen dan ali dva, potem pa se bom vrgel v trening in se čim bolje pripravil na naslednje tekme.''

O svojem nastopu je na koncu spregovoril še Sašo: ''Danes se nisem ravno dobro počutil na progi, saj sem dvakrat padel, v kvalifikacijah in v izločilnih bojih. Danes tako ne morem biti prav zadovoljen z nastopi in upam na boljše nastope v prihodnje. Zdaj imamo vmes veliko časa, tako da se bomo posvetili treningu in pripravam na naslednje tekme.''

Naslednje preizkušnje svetovnega pokala bo gostil norveški Rjukan, kjer bo od 14. marca naprej potekalo štiridnevno tekmovanje.

Zvočna izjava (mp3)
Špela Mičunovič >>>
Jure Aleš >>>
Sašo Aleš >>>

Uradni rezultati >>>

Nazaj

Izdelava spletnih strani: Creatim

Copyright © 2007 - 2022 | Smučarska zveza Slovenije | Pravna obvestila | Piškotki | Politika varstva osebnih podatkov