Krvavec bo že drugo leto zapored gostil najboljše telemark smučarje na svetu

05.02.2018

Krvavec bo 7. in 8. februarja že drugo leto zapored gostil FIS tekme za svetovni pokal v Telemark smučanju. Tekmovanja se bo udeležilo 15 tekmovalk in 32 tekmovalcev iz desetih držav, med njimi tudi Jure Aleš, ki v letošnji sezoni razveseljuje z vrhunskimi predstavami. Trenutno zaseda drugo mesto v skupnem seštevku svetovnega pokala, nanizal je že šest uvrstitev na zmagovalni oder, od tega je dvakrat zmagal.

V sredo, 7. 2. 2018 se bodo tekmovalci pomerili v telemark sprintu. Disciplino sestavljata veleslalomski in tekaški del ter en skok in zavoj za 360 stopinj. Tekmovalci morajo na skoku preskočiti začrtano linijo, v kolikor je skok prekratek dobijo dodatne kazenske sekunde. Štart prve vožnje bo ob 10.00, druge pa ob 13.00.

V četrtek, 8. 2. 2018 pa tekmovalce čaka spektakularen paralelni dvoboj. Paralelni telemark sprint je sestavljen enako kot telemark sprint le da sta vzporedno postavljeni dve progi. Tekmovalci se najprej pomerijo v kvalifikacijskem telemark sprintu, kjer se določijo pari za nadaljni potek tekmovanja. Na telemark paralelni sprint se uvrsti 16 žensk in 32 moških v konkurenci. Nadaljne tekme potekajo na izločanje v parih. Kvalifikacije se pričnejo ob 10.00, finalne vožnje najboljših tekmovalcev pa ob 12:45.

Vsa tekmovanja bodo potekala na progi 18, ki je v celoti vidna s Plaže Krvavec.  V četrtek 8. 2. pa se v času tekmovanj lahko tudi sami preiskusite v telemark tehniki na telemark delavnici, ki jo organizira Telemark klub Kranj.

Vabljeni, da se nam pridružite na Krvavcu 7. in 8. februarja. Vaš prihod najavite na: valentina.erculj@rtc-krvavec.si ali na tel: 041 350 551.

Podprite in navijajte za  naše junake na Svetovnem pokalu v telemark smučanju na Krvavcu.

Več informacij: franc.horvaticek@sloski.si

PROGRAM tekmovanja >>>

Fotografije reprezentance za prenos in uporabo v medijih:

Ekipa
Jure Aleš
Sašo Aleš
Špela Mičunovič
Katarina Malenšek
Maša Štrakl

Nazaj

Izdelava spletnih strani: Creatim

Copyright © 2007 - 2022 | Smučarska zveza Slovenije | Pravna obvestila | Piškotki | Politika varstva osebnih podatkov