Na Pokljuki za konec odlično 7. mesto Polone Klemenčič

04.02.2018

Na sončni Pokljuki se je z zasledovalnima preizkušnjama zaključilo odprto mladinsko evropsko prvenstvo v biatlonu. Polona Klemenčič je prvenstvo za Slovenijo zaključila z odličnim 7. mestom.

Polona Klemenčič (c) OK Pokljuka

Po včerajšnjih sprinterskih preizkušnjah je danes v pravi zimski pravljici na Pokljuki sledil še zaključek odprtega mladinskega evropskega prvenstva v biatlonu. Na sporedu sta bili zasledovalni preizkušnji v obeh kategorijah. Med mladinci je Lovro Planko z 49. mesta napredoval na 43., kljub temu da je zgrešil šest tarč, Toni Vidmar pa je s 45. padel na 49., že na prvem strelskem postanku pa je zgrešil trikrat. Do novega naslova je prišel Rus Igor Malinovski.

Odlično je z zadnjo nalogo na prvenstvu opravila Polona Klemenčič, ki je z enim zgrešenim strelom s 16. mesta napredovala na odlično 7., za prvakinjo Polono Ševnino z Rusije, ki je bila včeraj srebrna, pa je zaostala 1:45,6 minute, potem ko je v zaključku strla še odpor včeraj pete Italijanke Irene Lardschneider. Živa Klemenčič je z 19. padla na 35. mesto, potem ko je zgrešila kar sedem tarč, Tais Vozelj je končala na 47. mestu, Nina Zadravec pa je osvojila 51. mesto.

Prvenstvo sta že prvi dan za Slovenijo zaznamovala Urška Poje in Vidmar, ki sta osvojila srebrno medaljo med enojnimi mešanimi štafetami.


Nazaj

Izdelava spletnih strani: Creatim

Copyright © 2007 - 2022 | Smučarska zveza Slovenije | Pravna obvestila | Piškotki | Politika varstva osebnih podatkov