DPNC – Gimnazija Franceta Prešerna omv.gif

kranj_zimadpnc.jpg
kontaktna oseba
Ivo ZUPAN
telefon
051/634-960
04/231-72-58
elektronski naslov
jwp/{vqboAtmptlj/tj
kamera
OMV center v živo

MSP: Mladi orli tik pod odrom za zmagovalce

03.02.2018

Na mladinskem svetovnem prvenstvu v nordijskih disciplinah se je predzadnji tekmovalni dan sklenil z ekipno tekmo mladincev na kateri so Bor Pavlovčič, Domen Prevc, Žak Mogel in Aljaž Osterc zasedli 4. mesto.

žak Mogel je bil tudi tokrat najboljši slovenski posameznik (c) DPNC

Kot zadnji so v sijajen slovenski dan v Švici, potem ko je mladinski svetovni prvak najprej postal Vid Vrhovnik, nekaj ur kasneje pa na ekipni tekmi smučark skakalk še Jerneja Brecl, Nika Križnar, Katra Komar in Ema Klinec, podali še mladi smučarji skakalci na ekipni tekmi. Za Slovenijo je tekmo odprl Bor Pavlovčič s 94 metri, nadaljeval je Domen Prevc s 100.5 metri, odličen je bil nato tudi Žak Mogel s 102 metroma, kar je bila tretja daljava serije, kot zadnji pa je v prvi seriji nastopil Aljaž Osterc, ki po pristanku pri 92 metrih ni bil preveč veselega obraza. Vse skupaj je naše mlade orle popeljalo na četrto mesto s 508,9 točkami, le pet točk pred Poljaki. Vodili so Nemci s 528,1 točkami pred Norvežani, ki so zbrali 522,9 točk, tretji so bili Avstrijci s 522,7 točkami.

Po sedmih skokih napredovali na tretje mesto

Finalno serijo je s 100.5 metri za naše odprl Pavlovčič, skok Prevca je bil s 97 metri krajši kot v prvi seriji, v tretji seriji pa je Mogel s 101 metrom potrdil, da je od naših mladincev v najboljši formi na tem prvenstvu. Po sedmih skokih so naši napredovali na 3. mesto, pred Norvežani so imeli 9,2 točk prednosti, vodili so Nemci pred Avstrijci, razlika je znašala le 2,7 točk. Naši so za Avstrijci zaostajali za 24,1 točk. 

V finalni skupini je mladinski svetovni prvak Maris Lindvik s 104.5 metri potrdil status najboljšega mladinca v tem trenutku, Osterc pa s 95 metri ni ponudil pravega odgovora in naši so končali na nehvaležnem četrtem mestu s 1021,7 točkami. Prvaki so postali Nemci, lani srebrni za našimi, tokrat so bili podprvaki Avstrijci, bronasti pa Norvežani.

Prvenstvo se bo zaključilo z jutrišnjo mešano ekipno tekmo, kjer so naši mladi upi lani v Park Cityju osvojili zlato medaljo.


Nazaj

Izdelava spletnih strani: Creatim

Copyright © 2007 - 2022 | Smučarska zveza Slovenije | Pravna obvestila | Piškotki | Politika varstva osebnih podatkov