Jure Aleš tik pod stopničkami v Nemčiji

03.02.2018

Nemški Bad Hindelang je gostil prvi dan tekmovanja za svetovni pokal za telemark smučarje in smučarke. Po vrnitvi bratov Aleš iz ZDA sta se ekipi pridružili Špela Mičunovič in Maša Štrakl.Na sporedu sta bila sprinta, z odlično formo iz zadnjih tekem pa je nadaljeval Jure, ki je danes zasedel četrto mesto. Zmagal je Francoz Philippe Lau, na drugo in tretje mesto pa sta se uvrstila švicarska predstavnika Nicolas Michel in Stefan Matter. Naš smučar je za odrom za zmagovalce zaostal sekundo in 31 stotink, po tem ko je po prvem teku zasedal šesto mesto.

Dobro se je odrezal tudi Sašo, ki je tokrat zasedel 17. mesto, medtem ko sta Špela in Maša prišli na 12. in 17. Najboljša tekmovalka dneva je bila Švicarka Beatrice Zimmermann, druga je bila Francozinja Argeline Tan Bouquet, tretja pa Jasmin Taylor iz Velike Britanije.

Jure je po prvi preizkušnji v Nemčiji dejal: ''Čez noč in zjutraj je padlo nekaj snega, a so zdrsali progo, tako da je bila kar ledena. Sam sem imel s tem kar nekaj težav, v prvi vožnji nisem našel pravega občutka, tako da je bilo kar nekaj napak. V drugo je bilo bolje, sem se malo navadil. Sama tekma je bila kar lepa, proga pa bolj kot ne ravninska, tako da se je vsaka napaka poznala. Za jutrišnji paralelni sprint je težko kar koli napovedati, vse se lahko zgodi v bojih ena na ena. A mislim, da bo lepa tekma, glede na izkušnje iz prejšnjih let.''

Po jutrišnji preizkušnji sledijo tekme na slovenskih tleh. Krvavec bo v sredo in četrtek gostil sprinta in paralelna sprinta.

Zvočna izjava (mp3)
Jure Aleš >>>
 
Uradni rezultati >>>

Nazaj

Izdelava spletnih strani: Creatim

Copyright © 2007 - 2022 | Smučarska zveza Slovenije | Pravna obvestila | Piškotki | Politika varstva osebnih podatkov