DPNC – Gimnazija Franceta Prešerna omv.gif

kranj_zimadpnc.jpg
kontaktna oseba
Ivo ZUPAN
telefon
051/634-960
04/231-72-58
elektronski naslov
jwp/{vqboAtmptlj/tj
kamera
OMV center v živo

MSP: Skakalke več kot zanesljivo še do ekipnega naslova prvakinj

03.02.2018

Švicarski Kandersteg postaja najuspešnejše prizorišče tekem mladinskega svetovnega prvenstva v nordijskih disciplinah za Slovenijo. Jerneja Brecl, Nika Križnar, Katra Komar in Ema Klinec so osvojile naslov ekipnih mladinskih svetovnih prvakinj!

Naša zmagovalna ekipa v družbi strokovnega vodstva (c) DPNC

Po včerajšnjem dvojnem slavju naših skakalk na posamični tekmi in današnjem kombinatorskem zlatu Vida Vrhovnika so smučarke skakalke poskrbele še za tretje najžlahtnejše odličje na tem prvenstvu. Jerneja Brecl je ekipno tekmo deklet, drugo v zgodovini na mladinskih svetovnih prvenstvih, odprla odlično, s 96 metri, kar je bilo dovolj za vodstvo po prvi skupini tekmovalk. Le tega je z 91 metri zanesljivo nato obdržala tudi mladinska svetovna prvakinja Nika Križnar, niti 78 metrov Katre Komar pa ni preveč zamajalo slovenskega vodstva. Le tega je po prvi seriji s 97 metri utrdila Ema Klinec, naše pa so imele 345,4 točk. Drugouvrščene Rusinje so imele 286,4 točk, tretje Francozinje pa 264,8 točk.

V finalni seriji so naša dekleta le še povečevala prednost pred konkurentkami. Breclova je skočila 98.5 metrov, znova najboljša posameznica, Križnarjeva daljavodneva s 103 metri, Komarjeva 72.5 metrov in Klinčeva za potrditev gladke zmage še 95.5 metrov. Naše so zbrale 733,1 točk, debelih 100 točk so s 622,7 točkami zaostajale srebrne Rusinje, bronaste Francozinje so imele 571,2 točk. Naše skakalke so s tem osvojile prvi ekipni naslov, lani so bile v Park Cityju bronaste za Nemkami.

Zmago so si začrtale že lani

Naše skakalke so bile jasno po tekmi zelo dobre volje, kot prva je izjavo podala Jerneja Brecl: "Zelo smo vesele, seveda. To je bila super tekma, tudi moja skoka sta bila zelo dobra in res sem vesela, da se je vse tako lepo sešlo," nadaljevala je včerajšnja junakinja Nika Križnar: "Spet super dan! Sama sicer nisem ponovila včerajšnjih skokov, sploh prvi je bil slabši, a sem nato v drugi seriji popravila vseskupaj in je bilo vse še vedno super! Najbolj pa sem vesela, ker cela ekipa tako drži skupaj!" 

Nato je izjavo podala še mlada Katra Komar: "Zelo sem vesela, ker smo zmagale. Ta cilj smo si zadale že po lanski tekmi v Park Cityju. Sama sicer nisem naredila najboljših skokov, a nič ne de, še vedno sem zelo vesela." Črto je nato v pravem slogu potegnila kapetanka ekipe, izkušena Ema Klinec: "Punce sem dobro naučila, kako naj govorijo, saj so vse povedale, kar je bilo za povedati. Zdaj, ko so vse povedale, se lahko res v miru poslovim z mladinskih prvenstev in se v celoti posvetim članskim tekmovanjem," je zaključila najuspešnejša Slovenka na mladinskih svetovnih prvenstvih.


Nazaj

Izdelava spletnih strani: Creatim

Copyright © 2007 - 2022 | Smučarska zveza Slovenije | Pravna obvestila | Piškotki | Politika varstva osebnih podatkov