Na Pokljuki Klemenčičevi na sprintu med dvajseterico

03.02.2018

Na predzadnjem dnevu odprtega evropskega mladinskega prvenstva v biatlonu na Pokljuki se najbolj veselijo v ruskem taboru, zadovoljni pa so lahko tudi v domačem.

Po dnevu premora in več kot metru novozapadlega snega se je na Pokljuki danes nadaljevalo odprto evropsko mladinsko prvenstvo v biatlonu. Brez neumornih delavcev današnjih sprinterskih preizkušenj v kategoriji mladincev in mladink zagotovo ne bi mogli spremljati. Na koncu so bili po tekmi mladincev na 10 km najbolj zadovoljni v ruskem taboru, saj je prvak postal Igor Malinovski pred rojakom Saidom Karimullo Khalilijem, oba sta zgrešila po en strel, bron je z "ničlo" osvojil Ukrajinec Bogdan Tsimbal. Slovenski junak tega prvenstva, Toni Vidmar, je z enim zgrešenim strelom zaostal skoraj tri minute in pol ter je bil 45., Lovro Planko je s kar štirimi zgrešenimi streli zaostal pet sekund za Vidmarjem in je osvojil 49. mesto. To sta bila edina Slovenca med najboljšo šestdeseterico, saj so Jure Zidar, Luka Naglič in Blaž Debeljak končali na 81., 84. in 94. mestu.

Tudi med mladinkami dvojno slavje Rusije. Prvakinja je postala Valerija Vasnetčova z enim zgrešenim strelom pred rojakinjo Polino Ševnino, ki je prav tako zgrešila enkrat, bron je z dvema zgrešenima streloma osvojila Francozinja Sophie Chauveau. Polona Klemenčič se je izkazala s 16. mestom, potem ko je zgrešila kar tri od desetih tarč, zaostala pa je dve minuti. Živa Klemenčič je bila z enakim strelskim izkupičkom 19., zaostala je 11 sekund za Polono, uspeh je na 35. mestu dopolnila Nina Zadravec, Tais Vozelj pa je osvojila 43. mesto. Nika Vindišar je bila 67., Arh Ajda pa je končala na 79. mestu.


Nazaj

Izdelava spletnih strani: Creatim

Copyright © 2007 - 2022 | Smučarska zveza Slovenije | Pravna obvestila | Piškotki | Politika varstva osebnih podatkov