MSP: Naslov slalomske prvakinje Meti Hrovat

31.01.2018


Smučarke so se v švicarskem Davosu pomerile na novi preizkušnji mladinskega svetovnega prvenstva. Danes je prišel na vrsto slalom, na katerem je izjemno nastopila Meta Hrovat in osvojila zlato odličje.


Meta Hrovat, foto: Gepa

FOTOGALERIJA >>>

19-letna smučarka ASK Kranjska Gora je odlično nastopila že v prvem teku in postavila drugi čas voženj, za vodilno tekmovalko, Avstrijko Katharino Liensberger, pa je zaostajala 0.43 sekunde. Dobro je nastopila tudi Neja Dvornik, ki je zasedala 17. mesto, medtem ko sta Andreja Slokar in Žana Ciglič svoja nastopa sklenili predčasno.

Meta je v drugo še bolj stopila na plin in ob prihodu v cilj prevzela vodstvo. Liensbergerjeva je za tem odstopila, kar je pomenilo, da je naša smučarka osvojila zlato medaljo. Na stopničkah sta se ji pridružili še Franziska Gritsch iz Avstrije in domača predstavnica Aline Danioth, Dvornikova pa se je obdržala na 17. mestu.

Meta je najprej dejala: ''V bistvu zjutraj še nisem bila prepričana, če bom šla na tekmo, saj me je še precej bolel bok. Potem sem začela smučati in videla, da me sploh ne ovira in da tega med smučanjem sploh ne čutim. Na tekmo sem šla zelo sproščeno, saj nisem nič pričakovala. Od slaloma ne pričakujem veliko, saj še nisem tako samozavestna, kakšen dan imam dober, kakšen pa ne. Sproščeno sem šla že na prvo progo, v drugo pa sem si rekla, kar bo pa bo. Še drugič se mi je uspelo odpeljati v redu, tako da, rezultat je tukaj.''Nato je komentirala še včerajšnji odstop na veleslalomu in kako je to vplivalo na njo: ''Ni mi dal motivacije. Bila sem jezna, saj sem se veselila tekme in ker ti ne uspe. Strah me je bilo, da sem si kaj poškodovala, da me bo to oviralo v naslednjih dneh, tako da sem bila jezna nase. Po drugi strani pa na to ne moreš vplivati, tako da sem se s tem nekako sprijaznila, da je bilo kar je bilo, da včasih imaš srečo, drugič pa je nimaš. Rekla sem si, da imaš sreče v tej sezoni že dosti. ''

Na koncu je še dodala: ''V cilju kar nisem mogla verjeti, gledala sem semafor, kjer je pisalo, da sem prevzela vodstvo za več kot 70 stotink. V slalomu se mi to zdi kar malo neverjetno in potem ko tega ne pričakuješ je še toliko lepše. Res sem bila zelo vesela v cilju.''

Zvočna izjava Mete Hrovat (mp3)

Uradni rezultati >>>

Nazaj

Izdelava spletnih strani: Creatim

Copyright © 2007 - 2022 | Smučarska zveza Slovenije | Pravna obvestila | Piškotki | Politika varstva osebnih podatkov