DPNC – Gimnazija Franceta Prešerna omv.gif

kranj_zimadpnc.jpg
kontaktna oseba
Ivo ZUPAN
telefon
051/634-960
04/231-72-58
elektronski naslov
jwp/{vqboAtmptlj/tj
kamera
OMV center v živo

Jelenko četrte zaporedne točke vpisal s 25. mestom

28.01.2018

Marjan Jelenko je na zadnji tekmi kombinatorskega trojčka tekem osvojil 25. mesto na kraljevski, 15 km preizkušnji z dvema skokoma na srednji skakalnici v Seefeldu.

Marjan Jelenko je točke svetovnega pokala osvojil četrtič zapored (c) GEPA

Nedeljska tekma v Seefeldu je ponudila kraljevsko preizkušnjo v nordijski kombinaciji, dva skoka v konkurenci in tek na 15 km razdalji. V konkurenci je bilo le še najboljših 30 kombinatorcev po dveh dnevih kombinatorskega trojčka v Seefeldu. Med njimi je bil tudi naš Marjan Jelenko, ki je napadal z 21. mesta. Danes žel na skakalnem delu preizkušnje ni naredil želenega preskoka naprej, z 98.5 in 94 metri je zasedal 23. mesto z zaostankom 5:45 minut za odličnim Japoncem Akitom Watabejem. Japonec je še tretjo zmago v Avstriji napovedal s 104 in 103 metri ter prednostjo 48 sekund pred Jarlom Magnusom Riiberjem, tretji Jan Schmid pa je zaostajal že 2:20 minuti pred preizkušnjo na 15 km.

Jelenko se je tretjim točkam v Seefeldu torej podal s 23. mesta, kjer je končal tudi petkov sprint na 5 km. Praktično celotno preizkušnjo na 15 km je tekel v družbi domačina Bernharda Gruberja, njun zaostanek se je gibal okrog petih minut in pol in tak je bil tudi na cilju kraljevske preizkušnje. Na koncu je Jelenko padel na 25. mesto s končnim zaostankom 5:34,9 minut.

Kralj letošnjega Seefelda je nedvomno Japonec Akito Watabe, ki je tudi na današnji preizkušnji zanesljivo opravil s tekmeci. Drugi je bil Riiber z zaostankom dobre minute, tretje mesto je po ciljnem sprintu med dvema Nemcema pripadlo Fabianu Riessleju, sicer petemu po skokih.

Danes so točke štele dvojno, povzetek tekme in konca tedna v Avstriji pa je tokrat naredil eden izmed pomočnikov glavnega trenerja Mitje Oraniča, ki se je že odpravil v Švico na mladinsko svetovno prvenstvo, Jan Družina: "Danes je Marjan na skakalnici imel malce slabši dan. "Ni čutil noge", ni bilo prave sproščenosti in zato je naredil dve kar precej veliki napaki. Zato je tudi izgubil dve mesti na skakalnem delu preizkušnje. Tekaško se je izkazal kar dobro, imel je dobro taktiko, ko se je postavil za Gruberja in je tekel z njim. Na koncu se je izoblikovala lepa skupina, ki je odtekla skupaj do cilja. Tudi ciljni šprint je bil močan, Marjan pa je ohranil solidno 25. mesto. To danes pomeni 12 točk, saj finale trojčka prinaša dvojne točke. Izkupiček vikenda je zelo dober, kljub danes slabšemu nastopu na skakalnici. A gledano generalno smo lahko zadovoljni."

Svetovni pokal se bo nadaljeval prihodnji teden v Hakubi, kar bo zadnje prizorišče pred olimpijskimi igrami v Pjongčangu, a naša ekipa na Japonsko ne bo odpotovala.


Nazaj

Izdelava spletnih strani: Creatim

Copyright © 2007 - 2022 | Smučarska zveza Slovenije | Pravna obvestila | Piškotki | Politika varstva osebnih podatkov