Ferkova na slalomu v Švici do 20. mesta

28.01.2018


V Lenzerheideju v Švici so se smučarke pomerile na tretji tekmi svetovnega pokala. Po izjemnih uspehih Ane Bucik in Mete Hrovat na alpski kombinaciji in veleslalomu, je danes prišel na vrsto še slalom.


Maruša Ferk, foto: Gepa

Najboljšo vožnjo prvega teka je prikazala Američanka Mikaela Shiffrin, ki je postavila čas 54.41. Domačinka Wendy Holdener je na drugem mestu zaostajala 65 stotink sekunde, še 18 stotink več pa je za nastop na progi Silvana Beltramettija potrebovala Švedinja Frida Hansdotter.

Prvi slovenski nastop smo videli pri startni številki 20, ki jo je nosila Bucikova. Uspel ji je dober nastop brez napak, ki ji je ob prihodu v cilj prinesel 10. mesto, z 2.56 sekunde zaostanka za vodilno. 27. po vrsti je nastopila Maruša Ferk, kateri pa vožnji ni uspela čisto po željah. Z zaostankom 4.12 sekunde je zasedla 23. mesto, na kar sta jo prehiteli dve tekmici.

Klara Livk in Meta Hrovat sta startali s številkama 50 in 58. Prva je odstopila po uvodnem merjenju vmesnega časa, včerajšnja junakinja pa je imela po polovici nastopa velike težave, ki so ji vzele precej časa. Več kot 11 sekund zaostanka jo je popeljalo na 46. mesto.

Maruša je na začetku druge vožnje v primerjavi s smučarko na vodilnem mestu nekaj časa izgubila, potem pa v srednjem delu vožnjo nekoliko popravila. Spodnji del ji je nato odnesel še nekaj stotink, tako da je ob zaključku nastopa zasedla tretje mesto. Zadnji izmed številnih in uspešnih slovenskih nastopov v zadnjih treh dneh, se ni izšel po načrtih. Ana je na koncu začetne strmine zdrsnila na bok in se odpeljala mimo vrat. Po veliki izgubi časa je nadaljevala z nastopom in v cilj prišla na zadnje mesto.


Ana Bucik, foto: Gepa

Iz šestega mesta po prvem teku je napadla Slovakinja Petra Vlhova in prišla do zmage, po tem, ko je Shiffrinova nekaj zavojev pred ciljem naredila napako. Hansdotterjeva je bila druga, Holdenerjeva pa tretja. Najvišje uvrščena Slovenka je bila tako Maruša, ki je zasedla 20. mesto, Ana pa je tekmovanje v Lenzerheideju zaključila na 26.

Denis Šteharnik, glavni trener, je po tekmi rekel: ''V prvi vožnji se je pokazal napredek, Ana Bucik se je dobro znašla na progi, Maruša Ferk pa ni imela pravega občutka. Po prvem teku je kazalo v redu, bili smo kar zadovoljni, žal sta odstopili Meta in Klara. V drugem teku nam ni šlo pa načrtih, Maruša je eno sekcijo sicer odpeljala kar v redu, tako da je napredovala. Ana pa je žal odstopila zaradi notranje smučke, padla je, se sicer vzpenjala in šla naprej. Zaostanek je bil več kot 80% tako da ni med točkami. Bili so kar naporni dnevi, predvsem za Bucikovo, tako da ji je na koncu morda malo popustila koncentracija, a tega se mora navaditi v svoji karieri. Žal se ji je pripetila napaka, mislili smo, da bomo lahko šli v Stockholm. To ni bilo dobro. Nismo zadovoljni z materialom proizvajalca, na katerem smučamo, se pravi s slalomskimi smučmi. Smo edini v svetovnem pokalu, ki smo na njih. Izrazite se vidi, da prevladujeta dve firmi, mogoče še malo tretja, vsi ostali pa zelo težko pridemo zraven. Tu bo treba narediti korak naprej, drugače smo nekonkurenčni. Na določenih postavitvah težko pridemo med dvajset.''

Zvočna izjava (mp3)
Denis Šteharnik >>>

Uradni rezultati >>>

Nazaj

Izdelava spletnih strani: Creatim

Copyright © 2007 - 2022 | Smučarska zveza Slovenije | Pravna obvestila | Piškotki | Politika varstva osebnih podatkov