Lampičeva tudi na skupinskem štartu med najboljšo petnajsterico

28.01.2018

Avstrijski Seefeld je gostil še zadnji tekmi svetovnega pokala v teku na smučeh pred olimpijskimi igrami v Pjongčangu. Anamarija Lampič je še enkrat več potrdila zelo dobro pripravljenost in se je četrtič zapored uvrstila med najboljšo petnajsterico.

Anamarija Lampič je na zadnjih treh tekmah na razdalji dvakrat 12. in enkrat 10. mesto (c) GEPA

Sklepna preizkušnja pred olimpijskimi igrami je prinesla teka na 10 oz. 15 km v prosti tehniki s skupinskim štartom. Dekleta so se pomerila na krajši razdalji, v konkurenci pa je bilo tudi šest naših predstavnic. Anamarija Lampič je po zelo dobrih dosežkih na razdallji v Lenzerheideju in prejšnji teden v Planici tokrat ostala previdna pri napovedih, saj skupinski štarti in drsalna tehnika nista njuni najljubši kombinaciji. A očitno je Lampičeva pripravljena zelo dobro, saj je znova tekla odlično. V izenačeni konkurenci je vseskozi tekla okrog 23. mesta z majnim zaostakom za samim vrhom, nato pa je uprizorila odličen tek v zadnjih dveh kilometrih. Končala je na znova odličnem 12. mestu, ko je v ciljnem sprintu ugnala tudi Kikkan Randall in Katharino Hennig. Na koncu je zaostala 45 sekund za zmagovalko Jessico Diggins, ki je v ciljnem sprintu premagala Heidi Weng, tretja je bila Ragnild Haga, sledili sta še dve Norvežanki, Östbergova in Björgnova do petega mesta. 

Brez točk so ostale preostale naše tekmovalke. Alenka Čebašek jim je bila najbližje s 33. mestom in zaostankom 9 sekund za trideseterico, Lea Einfalt je za pet sekund prehitela Manco Slabanja na 43. mestu, Vesna Fabjan je osvojila 65. mesto, Nika Razinger pa je bila 70.

Slabanja osma potnica na olimpijske igre

Po tekmi, po kateri je vpisala najboljši rezultat v karieri na razdalji v prosti tehniki, je bila Lampičeva znova lahko dobro razpoložena: "Spet sem imela en super dan, to je najboljši dosežek na razdalji v prosti tehniki zame. Imeli smo super smuči, tudi taktično sem tekla dobro. Pri spustih in na vzponih sem bila zraven in na koncu mi je uspelo. Uspevajo mi lepi rezultati in upam, da bo tako šlo tudi v prihodnje. Zjutraj nikoli ne vem, ali bom imela dober dan ali ne. To vidim šele med tekmo. Danes sem bila zjutraj res že kar dobro razpoložena, a na koncu se je izšlo zelo dobro," je povedala Lampičeva, ki zdaj lahko že komaj čaka povratka na prizorišče njene zmage v svetovnem pokalu v lanski sezoni: "O podrobnem načrtu pred olimpijskimi igrami še nismo govorili. Najprej moramo spakirati smuči za v Južno Korejo, nato gremo domov in potem bomo videli, ali bomo še malo trenirali v Planici ali pa se bomo odločili kako drugače."

V moški konkurenci na 15 km razdalji smo tokrat imeli dva predstavnika, Luko Prosena in Janeza Lampiča. Pričakovano se v boj za točke nista vmešala, na koncu sta zasedla 80. oz. 93. mesto. Zmagal je Švicar Dario Cologna, ki je pred ciljno črto strl Alexa Harveyja iz Kanade in Norveana Martina Johnsruda Sundbyja z Norveške.

Tekačice in tekači na smučeh so za nekaj časa zaključili s tekmami svetovnega pokala, ki se bo nadaljeval v začetku marca v Lahtiju. Februar prinaša boje za olimpijska odličja v južnokorejskem Pjongčangu. Po današnji tekmi je postala znana tudi dokončna ekipa slovenskih tekačev in tekačic na smučeh v Pjongčangu. V Južno Korejo potujejo Anamarija Lampič, Katja Višnar, Vesna Fabjan, Alenka Čebašek, Nika Razinger, Manca Slabanja, Janez Lampič in Miha Šimenc.


Nazaj

Izdelava spletnih strani: Creatim

Copyright © 2007 - 2022 | Smučarska zveza Slovenije | Pravna obvestila | Piškotki | Politika varstva osebnih podatkov