18. mesto za Kranjca na veleslalomu v Garmischu

28.01.2018

V Nemčiji je po smukaški preizkušnji svetovnega pokala na vrsto prišel še veleslalom, na katerem je imela Slovenija enega predstavnika, Žana Kranjca.


foto: Gepa

Naš smučar je nastopil v času vodstva Avstrijca Marcela Hirscherja, ki je s progo Kandahar 2 opravil s časom 1:18.64. Po polovici vožnje je zaostajal slabo sekundo, nadaljevanje pa mu je uspelo bolje, tako da je prišel v cilj kot deseti najboljši, z 1.46 sekunde zaostanka. Vodilnemu se je sicer najbolj približal Ted Ligety iz ZDA, ki je zaostal 0.63 sekunde, Francoz Alexis Pinturault pa je za vožnjo potreboval še 31 stotink dlje.

Kranjcu, ki je po prvem teku zasedal 12. mesto, finale ni uspelo kot je bilo načrtovano. Na poti sicer ni naredil kakšne večje napake, a je izgubil kar nekaj desetink in ob prihodu v ciljno areno zasedel osmo mesto. Hirscher je brez težav obranil prvo mesto, njegov rojak Manuel Feller je z več kot pol sekunde zaostanka osvojil drugo, Ligety pa tretje. Naš smučar je imel na koncu 18. čas voženj, v veleslalomski razvrstitvi točk pa zaseda sedmo mesto.

''Dejstvo je, da Žan v takih pogojih in na takem snegu ne funkcionira. Nastavitve svojih smuči ima narejene na led. Danes je bilo plus šest stopinj, v drugem teku je bilo posuto s soljo, bili so spomladanski pogoji. Mislim, da v takem še niti enega teka ni dal. V takšnih pogojih se počuti tako slabše, da ne more dobro smučati. Ne prvi, ne drugi tek ni dobro smučal,'' je po preizkušnji najprej dejal glavni trener Klemen Bergant.

Nato je dodal še nekaj besed o pripravah našega najboljšega veleslalomista pred Olimpijskimi igrami: ''Žan gre na pot šele devetega februarja. Ta teden bo z vremenom bolj slab, a po načrtu imamo v sredo trening. Potem bo imel malo pavze, naredil kondicijo, v tednu do devetega pa planiramo dva ali tri dni treninga. Bo pa v Koreji situacija popolnoma drugačna, tam je še vedno minus dvajset in tam bodo zimski pogoji, ne tako kot danes. Je pa dejstvo da se bo Žan moral za naprej, za kakšne skupne seštevke, naučiti smučati tudi po takšnem oziroma bo moral prilagoditi material za takšne tekme posebej. To je pa izziv zanj za prihodnost.''

Zvočna izjava (mp3)
Klemen Bergant >>>

Uradni rezultati >>>

Nazaj

Izdelava spletnih strani: Creatim

Copyright © 2007 - 2022 | Smučarska zveza Slovenije | Pravna obvestila | Piškotki | Politika varstva osebnih podatkov