Čater do 15. mesta v Garmisch-Partenkirchnu

27.01.2018


Garmisch-Partenkirchen je gostil prvo izmed dveh tekem svetovnega pokala za moške. Smučarji so se v Nemčiji pomerili na smuku, na vedno zahtevni progi Kandahar, med šestdesetimi tekmovalci na startni listi pa je bila tudi slovenska četverica.


Martin Čater, foto: Gepa

Do zmage je prišel Beat Feuz iz Švice, ki je bil hiter predvsem v spodnjem delu proge. Njegovemu času 1:55.39 sta se najbolj približala Avstrijec Vincent Kriechmayr in Italijan Dominik Paris, ki sta s 3300 metri opravila z identičnim časom. Njuna zaostanka, ki sta jima prinesla drugi mesti, sta znašala 18 stotink sekunde.

Najboljši slovenski nastop je prikazal Martin Čater, ki je nastopil 32. po vrsti. Tako kot že nekajkrat letos mu je uspela zelo lepa vožnja, ki ga je tokrat popeljala na 15. mesto, z 1.17 sekunde zaostanka za Feuzom. S tem je prišel tudi do svojega drugega najboljšega smukaškega rezultata v karieri.

Do točk sta prišla tudi Boštjan Kline in Klemen Kosi. S popolnoma enakim časom, ki je bil za 1.81 sekunde slabši od zmagovalca, sta zasedla 25. mesto. Miha Hrobat, ki je od naših fantov nastopil kot zadnji, je v spodnjem delu proge zgrešil vrata in odstopil.


Boštjan Kline, foto: Gepa

Glavni trener Peter Pen je o nastopih fantov rekel: ''Ko se Martin spravi v svoj ''timing'' lahko odsmuča dobro, to je najboljša sezona doslej. Ko se odloči in začuti da lahko kaj naredi, pride do lepega rezultata. Ekipno smo lahko zadovoljni, v zadnjih dveh dneh smo se dobro pripravili na to tekmo. Boštjan je pokazal vrhunsko vožnjo do zadnjih 30 sekund, kjer mi ni najbolj uspelo. Prišel bi do česa več, če nebi imel slabega spodnjega dela. Klemen je tam, kjer je potrebna moč, smučarsko znanje in je podlaga zahtevna, dobro funkcionira, tam kjer so stvari odvisne od materiala in občutka, pa ne more zraven. Mislim, da je s tem povečal kvoto na štiri mesta, tako da ga moram pohvaliti, za današnjo vožnjo. V trenutni situaciji moramo biti z današnjim rezultatom zadovoljni. Borimo se iz tekme v tekmo, vsak ima svoje probleme in poskušamo jih reševati. Mislim, da je ta smuk danes, glede na trenutno situacijo, velik uspeh za našo ekipo.''


Klemen Kosi, foto: Gepa

''Moram reči, da sem imel v Wengnu pa že prej, nek ritual, da stopnjujem na treningu in potem dam na tekmi res maksimum. Ta ritual mi kar dobro ratuje. Dane sem poskusil maksimalno napasti, čeprav z zgornjim delom nisem najbolj zadovoljen. V spodnjem delu pa sem se z borbo in dobrim smučanjem dobro držal, da nisem izgubil preveč. Tako sem prišel do kar dobrega rezultata. To je potrditev, da se dela tako kot je treba. Kar se mene tiče, nadaljujem v tempu po planu, za Olimpijske igre in naprej,'' je po preizkušnji v Nemčiji dejal Martin.

Zvočna izjava (mp3)
Martin Čater >>>
Peter Pen >>>

Uradni rezultati >>>

Nazaj

Izdelava spletnih strani: Creatim

Copyright © 2007 - 2022 | Smučarska zveza Slovenije | Pravna obvestila | Piškotki | Politika varstva osebnih podatkov