DPNC – Gimnazija Franceta Prešerna omv.gif

kranj_zimadpnc.jpg
kontaktna oseba
Ivo ZUPAN
telefon
051/634-960
04/231-72-58
elektronski naslov
jwp/{vqboAtmptlj/tj
kamera
OMV center v živo

Jelenko drugo tekmo v Seefeldu končal še višje kot prvo

27.01.2018

Na drugi tekmi nordijskih kombinatorcev v Seefeldu je Marjan Jelenko osvojil 21. mesto, kar je njegova najboljša uvrstitev v tej sezoni svetovnega pokala.

Marjan Jelenko stopnjuje svojo formo (c) GEPA

Najboljši nordijski kombinatorci so danes v Seefeldu nadaljevali z drugo tekmo za točke svetovnega pokala na klasični, 10 km preizkušnji. Marjan Jelenko je v tekmo krenil s 23. mesta z včerajšnje sprinterske tekme. Danes je odlično opravil svoje delo na skakalnici, pristal je pri 101.5 metrih, s skupno 105,2 točkami pa je bil visoko, kot letos še nikoli, na 13. mestu. Za vodilnim in včerajšnjim zmagovalcem, Japoncem Akitom Watabejem je imel 2,21 sekund zaostanka. Japonec je pristal pri 106 metrih drugi Jarl Magnus Riiber je zaostajal 25 sekund, tretji Nemec Fabian Riessle pa še 84 sekund. 

Jelenko tudi ob boku Frenzla

Na 10 km preizkušnjo se je torej Jelenko podal z visokega mesta po skokih, a tudi s kar velikim zaostankom za samim vrhom. Po prvi četrtini proge je bil Jelenko še vedno med najboljšo petnajsterico, na vmesni čas je prišel skupaj z Ericom Frenzlom, zaostajala pa sta 2:22 minuti. Na polovici proge je bila pozicija našega edinega predstavnika še vedno zelo dobra, 15., zaostanek za vodilnim Watabejem se je malenkost zmanjšal. Sledil je manjši zdrs po rezultatski lestvici, tudi zaostanek se je povečal na 7,5 km razdalji za 20 sekund, Jelenko pa je v zadnji krog odšel na 18. mestu. A tudi v zadnjem krogu naš kombinatorec ni popustil, taktično je tekel danes zelo zrelo in v cilj je prišel na 21. mestu z zaostankom 2:49 za vnovičnim zmagovalcem Watabejem. Japonec je tokrat za dobro minuto premagal Nemca Vinzenza Geigerja, ki je bil po skokih sedmi in tretjega Riiberja.

Glavni trener naših, Mitja Oranič, ki je takoj po preizkušnji odpotoval na prizorišče mladinskega svetovnega prvenstva, ki se bo prihajajoči teden odvijalo v Kanderstegu, je bil zadovoljen z današnjo predstavo Jelenka, a izrazil je tudi malce obžalovanja: "Po skokih je bilo zelo dobro, saj smo s 23. mesta napredovali na 13., kar je bilo dobro izhodišče pred tekaškim delom preizkušnje. Vse smo imeli pod kontrolo do nekako zadnjega vzpona, kjer se je Marjan v večji skupini boril za 15. mesto. Žal smo še malo šibki v tehniki teka in namesto, da bi tam pospešili, smo izgubili nekaj mest oz. mesto med dvajseterico. Vseeno pa je današnji rezultat, glede na letošnjo sezono, lep korak naprej. Trikrat zapored točke in jutri, če bo vse, kot mora biti, še četrtič." Jutri bo v Seefeldu na sporedu še kraljevska preizkušnja z dvema skokoma v konkurenci in tekom na 15 km, kjer se bo pomerilo le najboljših trideset kombinatorcev po dveh tekmah kombinatorskega trojčka v Seefeldu. "Marjan je 21. in če mu uspeta dva solidna skoka, kot je bil denimo današnji, se lahko takoj prebije višje. Nato pa še tek na 15 km, ki je manj zahtevna glede šprintov. Na jutrišnjo tekmo gremo z optimizmom," je zaključil Oranič.


Nazaj

Izdelava spletnih strani: Creatim

Copyright © 2007 - 2022 | Smučarska zveza Slovenije | Pravna obvestila | Piškotki | Politika varstva osebnih podatkov