Slovenke zanesljivo v izločilnih bojih Seefelda

27.01.2018

Avstrijski Seefeld je zadnje prizorišče tekem svetovnega pokala v teku na smučeh pred olimpijskimi nastopi v Pjongčangu. Danes je na sporedu sprint v prosti tehniki.

Naša štiri dekleta v Avstriji so z 1,1 km progo v kvalifikacijah opravila z odliko, saj so se prav vse zelo zanesljivo prebila v izločilne boje. Najboljša je bila Vesna Fabjan na 9. mestu z zaostankom 3,67 sekund za zmagovalko Maiken Caspersen Falla, ki je imela 1,43 sekunde naskoka pred Italijanko Greto Laurent in 1,66 sekunde pred Švicarko Laurien van der Graaff. Katja Višnar je imela 10. čas z 4,07 sekundami zaostanka, Anamarija Lampič je imela 13. čas s 4,75 sekundami zaostanka in Alenka Čebašek 14. čas s 5,11 sekundami zaostanka.

Med moškimi predstavniki žal svojega predstavnika v izločilnih bojih tokrat ne bomo imeli. Miha Šimenc je bil na 1,4 km progi najboljši, 32., za najboljšo trideseterico pa je zaostal za vsega 55 stotink sekunde. Janez Lampič je osvojil 55. mesto, Luka Prosen pa je bil še dve mesti za njim. Kvalifikacije je dobil nihče drug kot Norvežan Johannes Hüsflot Kläbo, ki je drugouvrščenega Federica Pellegrina premagal za skoraj 5 sekund.

Izločilni boji se začnejo ob 13.45 uri.


Nazaj

Izdelava spletnih strani: Creatim

Copyright © 2007 - 2022 | Smučarska zveza Slovenije | Pravna obvestila | Piškotki | Politika varstva osebnih podatkov