DPNC – Gimnazija Franceta Prešerna omv.gif

kranj_zimadpnc.jpg
kontaktna oseba
Ivo ZUPAN
telefon
051/634-960
04/231-72-58
elektronski naslov
jwp/{vqboAtmptlj/tj
kamera
OMV center v živo

Prvi del kombinatorskega trojčka Jelenko končal na 23. mestu

26.01.2018

V avstrijskem Seefeldu so se nordijski kombinatorci udarili na prvem telu kombinatorske triologije za svetovni pokal. Marjan Jelenko je na sprinterski preizkušnji postavil rezultat sezone z 23. mestom.

Marjan Jelenko (c) GEPA

Kombinatorski trojček tekem v Seefeldu je Marjan Jelenko začel z vzpodbudnimi skoki na včerajšnjem treningu in v provizorični seriji, nadaljeval z zelo dobrim poizkusom v današnji poizkusni seriji, pretirano pa ni smel biti razočaran niti po tekmovalnem delu prve skakalne preizkušnje. Pristal je pri 102 metrih, potem ko je kot eden od dveh imel celo nekaj pomoči vetra, zbral je 117,5 točk, vse to pa je bilo dovolj za 20. mesto po skokih. Za vodilnim Norvežanom Jarlom Magnusom Riiberjem je zaostajal točno 100 sekund, za petim mestom denimo le 40 sekund. Riiber je imel 21 sekund nastkoka pred Akitom Watabejem in še dodatnih 13 pred najboljšim kombinatorcem sezone, rojakom Janom Schmidom.

Jelenko v teku ni izgubljal

Drugo in hkrati zadnjo sprintersko preizkušnjo sezone je Jelenko tako začel v večji skupini tekmovalcev med 11. in 24. mestom, med katerimi je razlika na štartu znašala le 15 sekund. Po prvi petini proge je Jelenko še vedno tekel v veliki skupini tekmovalcev med 11. in 23. mestom, ki jih je ločilo le 10 sekund. Na polovici 5 km sprinta je bil Jelenko še vedno na 21. mestu z zaostankom 1:17 za še naprej vodilnim Riiberjem, kateremu pa sta se prdvsem Watabe in Schmid vztrajno približevala. Skupina okrog Jelenka se je razbila na le še štiri kombinatorce.

Akito Watabe je Riiberja ujel 1500 metrov pred ciljem, Schmid je zaostajal še 13 sekund, zaostanek Jelenka je bil na 21. mestu še naprej nespremenjen, tekel pa je skupaj še s štirimi sotekmovalci. Japonec je v zaključku strl Norvežana in se veselil 11. zmage v svetovnem pokalu, tretje mesto je z odličnim zaključkom osvojil šesti po skokih, Nemec Fabian Riessle z zaostankom 32 sekund, medtem ko je Schmid končal na 4. mestu z zaostankom 37 sekund. Jelenko je tretje točke letos in druge zapored osvojil s 23. mestom in zaostankom 1:21 za zmagovalcem. S tem je postavil tudi najboljšo uvrstitev v tej sezoni svetovnega pokala za Slovenijo.

Po rezultatu sezone je bil naš glavni trener Mitja Oranič zadovoljen z začetkom trojčka tekem v Seefeldu: "Trojček smo začeli s točkami, kar je super. Marjan stopnjuje formo v skokih, kar je zelo dobrodošlo, da vidi, da je na pravi poti. Gremo korak za korakom, vsak konec tedna na skokih pridobi okrog 5 mest. Danes je štartal že z 20. pozicije, s katere je tekmovati veliko lažje. Danes se je boril okrog tega mesta na celotni progi, na koncu je odločal ciljni sprint. Nič hudega, če je tam izgubil kakšno mesto. Izhodišče za jutri je dobro, 23. mesto in v tekmo bomo šli umirjeno in nato borbeno na tekaški del. Servisna služba je svojo nalogo danes opravila odlično, kot tudi trenerska ekipa. Zadovoljni smo." 

Jutri bo v Seefeldu na sporedu drugi del kombinatorskega trojčka, klasična preizkušnja na 10 km z najboljšo petdeseterico s današnje preizkušnje.

Program v Seefeldu

Sobota, 27. januar
9.30 Poizkusna serija (HS109)
10.45 Tekma (najboljših 50)
15.45 Tek 10 km

Nedelja, 28. januar
11.45 Poizkusna serija (HS109)
12.30 Tekma (2 seriji, najboljših 30)
15.30 Tek 15 km


Nazaj

Izdelava spletnih strani: Creatim

Copyright © 2007 - 2022 | Smučarska zveza Slovenije | Pravna obvestila | Piškotki | Politika varstva osebnih podatkov