Šesto mesto za Kotnikovo na prvi tekmi v Bolgariji

26.01.2018


Deskarji in deskarke paralelnih disciplin imajo za seboj predzadnji dan tekmovanj svetovnega pokala pred prihajajočimi Olimpijskimi igrami. V Banskem v Bolgariji sta bila na sporedu veleslaloma, na katerih sta tako kot pred nekaj dnevi na Rogli do najboljših uvrstitev prišla Gloria Kotnik in Tim Mastnak.


Gloria Kotnik, foto: Miha Matavž

Kvalifikacijske vožnje so se začele že ob 7.30 po našem času, odlična nastopa pa sta uspela Glorii, edini slovenski predstavnici, ki je postavila šesti čas. Preboj v izločilne boje je nato uspel tudi Timu in sicer s 15. časom. Rok Marguč je začel odlično in v prvo postavil peti čas, drugi nastop pa nato ni bil na istem nivoju, tako da je tekmovanje sklenil na 22. mestu. Jure Hafner je bil na koncu 28.

V osmini finala se je Kotnikova pomerila z zahodno sosedo Danielo Ulbing, ki je za našo tekmovalko zaostala 24 stotink sekunde. Mastnakov nasprotnik je bil Francoz Sylvain Dufour. Naš deskar je začel dobro žal pa je nato sledila napaka in odstop. Naslednja nasprotnica naše deskarke je bila Nemka Selina Joerg, ki je iz dvoboja izšla kot zmagovalka. Gloria je namreč že kmalu po startu naredila napako in odstopila.


Tim Mastnak, foto: Miha Matavž

Do nove zmage je prišla Čehinja Ester Ledecka, ki je v velikem finalu premagala Joergovo, tretja pa je bila Ramona Theresia Hofmeister. Pri moških je po osmih letih prišel do zmage 42-letni Kanadčan Jasey Jay Anderson, Pvicar Nevin Galmarini je bil drugi, Mirko Felicetti iz Itallije pa tretji. Mastnak je na koncu zasedel 16. mesto, odličen rezultat pa je zabeležila Kotnikova, ki je bila šesta. To je njena druga najboljša uvrstitev na tekmah svetovnega pokala.

Uradni rezultati >>>

Nazaj

Izdelava spletnih strani: Creatim

Copyright © 2007 - 2022 | Smučarska zveza Slovenije | Pravna obvestila | Piškotki | Politika varstva osebnih podatkov