Peto mesto za Jureta Aleša na drugi tekmi v Sugarbushu

25.01.2018


Zahteven tempo tekem svetovnega pokala se je nadaljeval z novo preizkušnjo v klasičnem telemarku. V Sugarbushu v ZDA sta Slovenijo zastopala Jure in Sašo Aleš in tokrat zasedla 5. oziroma 21. mesto.


Jure Aleš

Najboljša predstava dneva je uspela Francozu Philippeu Lau, ki je do zmage prišel s precejšnjo prednostjo. Najbolj sta se mu namreč približala švicarska predstavnika Nicolas Michel in Bastien Dayer in sicer na 3.13 in 4.98 sekunde.

Jure, ki je pred 24. urami prišel do premierne zmage v tej disciplini, je opisal dogajanje v ZDA: ''Danes se je temperatura spustila na minus 15 stopinj Celzija, tako da se je bilo kar težko ogreti. Bilo je naporno za telo, saj je klasik težak. Kar težko je bilo danes pri teh temperaturah. Na skoku sem dobil tri sekunde pribitka. Mogoče sem se tudi uštel v tem prehodu med veleslalomom in tekom. Ubral sem zelo direktno linijo in moral tik pred tekom kar močno zavirati in tako izgubil dosti časa. A na koncu sem lahko zadovoljen, razen z veleslalomom. Mogoče mi še manjka kakšen klasik, da bom bolje ocenil kje se kaj da in kje ne.''

V Sugarbushu je jutri na sporedu še sprint, potem pa sledi potovanje domov ter preizkušnje v Nemčiji. Naš najboljši telemark smučar je o naslednjih izzivih dejal: ''Se že veselim nove tekme, mi bo pa tudi pasalo, da bo ta Amerika za menoj. Sem že kar utrujen, sploh po današnjem dnevu sem občutil že kar težke noge. Se veselim prihajajočih tekem, tistih par dni počitka vmes pa bo dobrodošlih.''

Tekme svetovnega pokala na Krvavcu so oddaljene manj kot dva tedna. Fantje in dekleta se bodo 7. in 8. februarja pomerili v sprintu in paralelnem sprintu.

Uradni rezultati >>>

Nazaj

Izdelava spletnih strani: Creatim

Copyright © 2007 - 2022 | Smučarska zveza Slovenije | Pravna obvestila | Piškotki | Politika varstva osebnih podatkov