Jure Aleš izjemen še naprej, zmagal tudi v klasičnem telemarku

24.01.2018


Karavana svetovnega pokala v telemark smučanju se je preselila iz Woodstocka v smučarsko središče Sugarbush. V ZDA sta slovenske barve še naprej branila dva smučarja, brata Aleš, tokrat v klasičnem telemarku.


foto: Miha HVale (prenos fotografije)

VIDEO izjava Jureta Aleša (WeTransfer, Tele Ho)

Jure in Sašo sta se iz smučarskega središča Suicide Six premaknila v Sugarbush, ki je danes gostil prvo izmed treh tekem. Starejši izmed bratov je nastopil dobro in zasedel 16. mesto, s tem pa zabeležil drugi najboljši rezultat sezone. Slovenski junak dneva pa je bil ponovno Jure, ki je nadaljeval z vrhunskimi predstavami.

Na oder za zmagovalce je namreč prišel že petič v tej sezoni, drugič na najvišjo stopničko. Tokrat je za seboj pustil trojico Švicarjev, tudi vodilnega na lestvici svetovnega pokala Nicolasa Michela, ki je za nastop potreboval 22 stotink dlje. Za njim sta bila uvrščena še Stefan Matter, aktualni svetovni prvak v klasiku ter Bastien Dayer, 16-kratni zmagovalec tekem svetovnega pokala.

''Zjutraj je bilo zelo mraz, mislim, da je bilo okoli minus 10. Proga je bila čisto ledena, kar mi po navadi ne ustreza najbolj. A danes je nekako šlo, nisem delal prevelikih napak. Tudi na teku sem se počutil močnega, dal sem vse od sebe in bilo je dosti. Sicer smo bili zelo skupaj, na dvominutni progi je tretji zaostal za samo 29 stotink, tako da je bilo zelo na tesno. Na koncu so se stotinke obrnile v mojo prid,'' je najprej dejal Jure.

Za tem je ocenil svoj smučarski in tekaški del preizkušnje: ''Misim, da je bilo danes kar vse tam, tam. V smučanju nisem imel kakšnih ekstremno dobrih občutkov, a nekako sem odpeljal brez večje napake. Na teku sem pa bil dosti močan. Tudi sami vhodi na tek so bili zelo hitri, te tranzicije med veleslalomom in tekom so mi zelo dobro uspele, tako da sem lahko nesel v tek dosti hitrosti. Mislim, da me je to danes popeljalo na prvo mesto.''

Na koncu je še odgovoril na vprašanje, kaj je zaslužno za to, da v ZDA dosega te izjemne rezultate: ''Mislim, da je to kar smučanje. Že celo sezone je tam kjer je, a zdaj delam manj napak, kot na ostalih tekmah. Mislim, da za to ni kriva Amerika, ampak moje dobro smučanje, da sem se končno malo umiril, da ne delam več nepotrebnih napak.''

Zvočna izjava (mp3)
Jure Aleš >>>

Uradni rezultati >>>

Nazaj

Izdelava spletnih strani: Creatim

Copyright © 2007 - 2022 | Smučarska zveza Slovenije | Pravna obvestila | Piškotki | Politika varstva osebnih podatkov