V Bolgariji še zadnja veleslaloma pred olimpijado

24.01.2018

Medtem ko so deskarji prostega sloga že zaključili s predolimpijskimi nastopi na tekmah svetovnega pokala, pa alpske deskarje in krosiste pred odhodom v Korejo čaka še nekaj ˝delovnih obveznosti˝. Konec tedna bosta v bolgarskem Banskem na sporedu dva paralelna veleslaloma in deskarski kros za svetovni pokal.  V slednjem po ˝upokojitvi˝ Matije Mihiča in Roka Roglja Slovenci nimamo predstavnikov, v paralelnem veleslalomu pa bodo v petek in nedeljo na štartu Rok Marguč, Tim Mastnak, Jure Hafner in Gloria Kotnik.


Po dvojnem sporedu na Rogli se deskarji selijo v Bansko, kjer bosta prav tako na sporedu dva paralelna veleslaloma (foto: Miha Matavž)

Slovenski alpsko-deskarski selektor Izidor Šušteršič bo v Banskem ˝poveljeval˝ posadki z junakoma Rogle, Glorio Kotnik in Timom Mastnakom, ter ˝ranjenima levoma˝ Rokom  Margučem in Juretom Hafnerjem.  Žan Košir se ni odločil za odhod v Bolgarijo in ostaja doma. ˝ Gloria in Tim bosta na krilih uspeha na Rogli zagotovo zelo  nevarna tudi v Banskem, ˝napoveduje Šušteršič in hkrati upa, da se bo končno odprlo tudi Hafnerju ter da bo Marguč znova na želenih pozicijah, ki so se mu na Rogli nesrečno izmuznile. ˝Teren v bolgarskem Banskem je povsem drugačen od našega na Rogli. Podoben je podkorenski strmini v Kranjski Gori, kjer smo prav zato pred domačim svetovnim pokalom tudi trenirali. Razgiban in bolj strm je. Posledično dovoljuje več napak. Deskar se po napaki ali dveh še vedno lahko vrne v boj za vrh, na ˝šprinterski˝ Rogli to ni mogoče,˝ pravi naš trener, ki se strinja z oceno trenerskih kolegov iz drugih taborov, da sta bili nedavni tekmi na Rogli tudi tokrat izvedeni več kot vzorno. ˝Odlično pripravljena podlaga, enakovredni progi in posledično napeti in atraktivni dvoboji, ki razvnamejo gledalce so lahko vzor vsem ostalim organizatorjem. Lahko smo ponosni. Bravo Rogla, zaslužite si čisto desetko! Tudi Bolgari so se lani izkazali in upam, da bo tudi tam letos podobno, ˝  se nadeja Šušteršič, ki pa že razmišlja tudi o zaključnih februarskih treningih pred odhodom v Korejo. Zaradi konfiguracije terena na prizorišču olimpijskih tekem znova razmišlja o našem Podkornu, pa morda avstrijskem Kraischbergu.  Zgolj naslednji preizkušnji pa sta v tem trenutku v mislih Tima Mastnaka, ki je je znova eksplodiral na domači Rogli. ˝Komaj čakam, na novi tekmi. Proga in tudi samo zimsko-športno središče Bansko sta mi zelo všeč. Lani sem bil na prvi tekmi dvaindvajseti, na drugi dvanajsti. Ne bi se pritoževal, če bi na tretji tekmi v Banskem odšteli novo desetico, ˝se v smehu trenda ˝minus 10˝ ne brani sproščeni  Mastnak. Enako velja tudi za letos izredno uspešno Kotnikovo, ki lani v Banskem ni posegla po najvišjih mestih. ˝Lani sem se vračala po poškodbi, posledično tudi rezultati na zahtevnem terenu niso bil najboljši. Toda letos je situacija povsem drugačna. Dobro sem pripravljena, dokazala sem, da zmorem. Torej, …,˝ pred zadnjima tekmama za svetovni pokal pred olimpijado pozitivno razmišlja tudi naša najboljša deskarka alpskega sloga.

Spored v Banskem:
petek, 26.1.: paralelni veleslalom
sobota, 27.1.: deskarski kros
nedelja, 28.1.: paralelni veleslalom    

Nazaj

Izdelava spletnih strani: Creatim

Copyright © 2007 - 2022 | Smučarska zveza Slovenije | Pravna obvestila | Piškotki | Politika varstva osebnih podatkov