V Schladmingu ponovno najboljši Hirscher

23.01.2018


Svetovni pokal za moške se je nadaljeval v avstrijskem Schladmingu, kjer je tekmovalce pričakala nočna slalomska klasika. S progo Planai, ob kateri so stali številčni navijači, se je spopadlo 76 smučarjev, med katerimi sta bila tudi dva naša predstavnika, Štefan Hadalin in Žan Grošelj.


Štefan Hadalin, foto: Gepa

Na vrhu razpredelnice je znova potekal boj med domačinom Marcelom Hirscherjem in Norvežanom Henrikom Kristoffersenom, med katerima je bilo dve desetinki razlike. Najbolj se jima je približal Italijan Stefano Gross, ki je za Avstrijcem zaostal 0.76 sekunde.

Našima tekmovalcema preboj v drugi tek žal tudi tokrat ni uspel. Štefan, ki je nosil startno številko 46, je bil do polovice proge še nekako v igri za finale, ob prihodu v cilj pa je z zaostankom 4.43 sekunde zasedel 38. mesto, nato pa zdrsnil za dve mesti. Grošelj, ki je lovil prve točke svetovnega pokala, je odstopil po drugem merjenju vmesnega časa.

Finale je bilo ponovno zanimivo, razplet tekme pa je prinesel veselje domačim navijačem. Z najboljšim časom drugega teka je namreč zmagal Hirscher, Kristoffersen pa je zaostal 39 stotink sekunde. Na stopničke je prišel še Daniel Yule, ki je napredoval iz osmega mesta.


Žan Grošelj, foto: Gepa

Štefanov in Žanov nastop je glavni trener Klemen Bergant komentiral takole: ''Težko ga je ocenjevati, ker ni pravi. To se vse nabira in odločili smo se, da gre Štefan domov. Jutri ob devetih ima preiskave v kliničnem centru, potem pa bomo videli kako naprej. Če na tem nivoju nisi stoprocenten je iluzorno pričakovati, da bi se pripeljal do kakšnega rezultata. Začetek meseca je bil bolan in ne funkcionira dobro. Temu primerno se je v Kitzbuehlu peljal polovico, danes pa se je že od starta videlo, da ni pravi. Žan je zanj smučal zelo solidno. Nekaj časa je sicer rabil, da je prišel v ritem, potem pa se je dobro, pravilno lotil strmine. Na tekmi ga še nisem videl tako dobro smučati. Škoda za tisto napako, saj bi imel izkušnjo več, če bi prišel do dol. Zdaj gre na evropski pokal, ima dva slaloma, v četrtek in petek in upam, da bo dobro smučal.''

Zvočna izjava (mp3)
Klemen Bergant >>>

Uradni rezultati >>>

Nazaj

Izdelava spletnih strani: Creatim

Copyright © 2007 - 2022 | Smučarska zveza Slovenije | Pravna obvestila | Piškotki | Politika varstva osebnih podatkov