DPNC – Gimnazija Franceta Prešerna omv.gif

kranj_zimadpnc.jpg
kontaktna oseba
Ivo ZUPAN
telefon
051/634-960
04/231-72-58
elektronski naslov
jwp/{vqboAtmptlj/tj
kamera
OMV center v živo

Naši orli srebrne snežinke pokazali na domačih tleh

23.01.2018

V prostorih dolgoletnega sponzorja nordijskih disciplin SZS, podjetja Mercator d. d., so danes srebrni slovenski orli na domačih tleh pokazali srebrno snežinko, ki so jo osvojili na 25. svetovnem prvenstvu v poletih v Oberstdorfu na ekipni tekmi.


FOTOGALERIJA >>>

Iztok Verdnik, pomočnik predsednika uprave Mercator za korporativno komuniciranje

Najprej bi rad čestital fantom ob izjemnem uspehu in potrdil Mercatorjevo zavezo, da bomo spodbujali šport in seveda naše orle še naprej. Rad bi čestital tudi dekletom za lep uspeh na Japonskem. Imam občutek, da smo, vsaj kar se skakalcev tiče, postali prevzetni in želimo imeti izrazite uspehe vsak teden. To verjetno najbolj čuti trener in tudi fantje. Bistvo je, da delamo na dolgi rok, da delamo skupaj in da delamo za zdravje. Mercator se je odločil, da bo tudi letos sodeloval v akciji, v kateri pomaga slovenskim skakalnim klubom po Sloveniji, ki skrbijo za podmladek, akcija pa spodbuja zdravo življenje. Pred nami je še zelo dolga sezona in verjamem, da bodo tako fantje kot dekleta uspešni že na prihajajočem velikem dogodku v Južni Koreji. Verjamem, da bomo na njih ponosni!

Ljubo Jasnič, predsednik zbora in odbora za smučarske skoke in nordijsko kombinacijo

Hvala Mercatorju, ki nam vsako zimo, zdaj že tradicionalno, stoji ob strani. Tukaj imate zapisano »Naši najbolši«. Sam pravim, da smo mi vaši, nismo še najboljši, a smo na dobri poti da to postanemo. Soseda, najboljšega, pa imaš za to, da ti pomaga, ko potrebuješ pomoč. Želel bi poudariti dve stvari. Dosegli smo prvi cilj, katerega smo si zadali za to sezono, torej medaljo na svetovnem prvenstvu v poletih. Čestitke strokovnemu vodstvu in vsem fantom, ki so za to medaljo garali lani poleti. Drugi cilj, olimpijske igre, nas še čakajo in seveda upam, da se nam bo izšlo tako dobro, kot se nam je na minulem svetovnem prvenstvu. Druga stvar, katero bi rad poudaril je sledeča. Neumorno prihaja do zamenjave generacij. Mladost in izkušenost sta naredila svoje v Oberstdorfu. Prihaja pa novo olimpijsko obdobje, kjer bo verjetno prišlo do nekaterih zamenjav. Ko bo čas za to, jih bomo povedali in objavili. Vesel sem, da do teh menjav prihaja neboleče. Do menjav prihaja zaradi dobrega sistema v našem piramidnem sistemu skozi Gimnazijo Franceta Prešerna v Kranju. Ta sistem nam prinaša rezultate. Zavedati se je potrebno, da premagati velesile kot sta Nemčija in Avstrija ter v zadnjem času Poljska in biti srebrn, je zame enako zlatu. V soboto je malo manjkalo, kakšno minuto, ko bi lahko tudi Peter okusil, kaj pomeni biti znova na stopničkah. A vreme je vreme in skoki so šport v naravi. To smo prenesli športno. Najlepša hvala vsem, ki nas spremljate in hvala ekipi v želji, da v Zakopanah opravijo tisto, kar se mora opraviti. Potem pa gremo z dvignjeno glavo in razbremenjeni na olimpijske igre. Še to – vesel sem, da poznam dva Verdnika, enega, ki je govoril pred mano in nam je v veliko pomoč in enega, ki sedi v pisarni SZS, Tomaža, ki pa je sploh velika pomoč. Obema najlepša hvala!

dr. Franci Petek, direktor Smučarske zveze Slovenije

Čestitke ekipi na čelu z Goranom! To so trenutki, ob katerih je prav, da se malce ustavimo in pogledamo vrednost tega, kar je bilo narejenega. Obenem se zavedam, da to niso dosežki, ki pridejo sami. Vesel sem, da skakalci celotni smučarski družini kažejo, kaj pomeni sistematično, načrtno delo. Kaj pomeni premagati oz. iti skozi težka obdobja in verjeti vase. Predvsem s to vero v sebe vam še enkrat čestitam! Prepričan sem, da boste na tak način, s takim pristopom še naprej uspešni. Hvala vam in čestitke še enkrat.

Goran Janus, glavni trener slovenske skakalne reprezentance

Rezultati prinesjo tudi večjo medijsko odmevnost. Vesel sem, da je prodaja vstopnic za Planico po osvojeni medalji poskočila. Vemo, da je Planica tradicija a do takrat nas čaka še veliko dela. Pogled na medaljo je pri vsakem drugačen. Pred medaljo sem bil zelo ponosen, da je bil Peter šesti, cela ekipa pa je bila na podelitvi. Ni samoumevno biti vseskozi na stopničkah. Šesto mesto je vrhunski rezultat in to je potrebno spoštovati. Precej sproščeno smo šli na nedeljsko tekmo, napak nismo delali. Upal sem na kakšno norveško napako, a ni šlo. A potrebno je biti realen, to kar smo naredili je vrhunsko in odlično!

Rad bi se zahvalil tudi vsem ostalim v ekipi, ki jih ni tukaj. Na novinarske konference hodimo fantje in jaz, tu pa so še ostali trenerji, vodstvo in ostali, ki so zaslužni za ta uspeh. Hvala vsem tem za mir, ki so ga nudili v vseh teh letih. Vemo, kako stojijo ostale nacije z denarjem, materialom in vsem. Linije so tanke in težko je biti vedno zraven. Vesel sem, da so naši fantje mirni in da lahko delamo naprej.

V Zakopane potujejo Peter Prevc, Domen Prevc, Anže Semenič, Žiga Jelar in TimI Zajc, tako da bomo načeloma potovali s petimi skakalci. Kdaj bo znana ekipa za olimpijske igre še ne vem, to nas zanima vse, tudi mene. Počakajmo še na tekme v Zakopanah.

Anže Semenič

Nekaj sporočil in klicov sem po osvojeni medalji res dobil. To so bili predvsem moji najbližji in sokrajani iz Tržiča. V nedeljo sem čutil pozitivno nervozo, ki ti jo prinese ekipna tekma. Vesel sem, da mi je uspelo prikazati dva dobra skoka.

Peter Prevc

Ko sem celo ekipo videl na podelitvi, ko sem bil šesti, sem si rekel »U, kako lepo, super.« Takrat še nisem razmišljal o prihodnosti, kaj to pove za naprej. Pokazalo se je, da smo prava ekipa in kot kaže se je to naslednji dan čutilo. Bil je odsev povezanosti, to se je čutilo tudi na skakalnici in v garderobi, tako da je vse lepo steklo.

Imel sem težke razmere, to je res, a jaz na to čisto nič ne morem vplivati. Tam je nekdo, ki prižiga semafor, tam je Goran, ki zamahne z zastavico in jaz res ne morem vplivati na to. Zaradi tega se tudi ne živciram. Zdaj, ko je veterna izravnava, se to vsaj malce pozna, ni čisto enako, a malo se lahko potolažiš s tem, ko si imel slabe razmere.

Jernej Damjan

Kaj jem? Vse, kar pride pod zob! A to ni skrivnost, skrivnost je v sproščenosti. V zadnjih letih, ko mi ni šlo, sem se še vedno trudil delati po enakih kopitih, kot sem delal v preteklosti. Zdaj pa je tako, kot pravijo – če se bojiš sprememb, ne boš nikoli napredoval. Lani sem res naredil nekaj večjih sprememb, največ v glavi, da se ne živciram zaradi malenkosti. In to je pripeljalo do tega, da sem bolj neobremenjen in v bistvu tudi precej bolj uživam v tem kar delam.

Domen Prevc

Kaj se je zgodilo v noči na nedeljo? Pogledali smo kamero, kaj lahko naredimo, tako kot smo to počeli prej. Kot kaže se mi je v nedeljo bolj izšlo in res smo lahko samo veseli, da je bilo tako. Težko govorim o pritisku, da mi pomaga k boljšim skokom. Prej bi rekel, da me je le oddaljil od dobrih skokov. A kot kaže je bilo tokrat res drugače in mi je pomagal k dobrim skokom.

Tilen Bartol

S svojimi skoki v Oberstdorfu sigurno nisem bil zadovoljen, a v nedeljo sem bil zelo vesel, da je fantom uspelo. Z njimi sem se poveselil in res sem bil vesel, da jim je uspelo osvojiti medaljo. Zdaj bom izpustil Zakopane, da se malo spočijem in potreniram, potem bomo pa videli kako naprej.

Žiga Jelar

Zelo super je bilo leteti, dobil sem tudi dragocene izkušnje za naprej, a nedvomno je najbolj dragocena izkušnja tudi zame osvojena srebrna medalja. Zdaj grem v Zakopane, potem pa bomo videli, kako se bo sezona odvijala naprej.

Nazaj

Izdelava spletnih strani: Creatim

Copyright © 2007 - 2022 | Smučarska zveza Slovenije | Pravna obvestila | Piškotki | Politika varstva osebnih podatkov