Gloria & Tim

23.01.2018

Rogla je pretekli vikend na tekmah svetovnega pokala že šesto leto zapored gostila najboljše deskarke in deskarje alpskega sloga. Izmed naših reprezentantov sta se na domači Jasi tokrat najbolje znašla Gloria Kotnik in Tim Mastnak, ki sta obakrat deskala v izločilnih bojih elitne šestnajsterice. Četrto in deseto mesto Glorie ter dve osmi mesti Tima sta vsekakor razlog za zadovoljstvo in optimizem pred naslednjima paralelnima veleslaloma za svetovni pokal ta konec tedna v bolgarskem Banskem. Naša deskarska junaka Rogle smo ˝zaslišali˝ v paralelnem intervjuju.


Gloria Kotnik, foto: Miha Matavž

˝Play of the day˝ vikenda sta oba dosegla s številko 23, ki jo je nosil tudi legendarni košarkar Michael Jordan. Morda pa vama je tudi ta prestižna številka prinesla nekaj sreče? Sta sicer kaj vraževerna, pred tekmo izvajata kakšne posebne rituale?

Gloria: Očitno bo res nekaj na tej številki. Pred tekmo mi je član moje ekipe Aco Sitar dejal, da je 23 srečna številka. Bo že držalo, dosegla sem izid kariere, tudi Timu je dan potem prinesla srečo.  Seveda se vsi radi oklepamo stvari, ki nam prinašajo srečo, sama nisem izjema. Če začutim, da mi določena zadeva prinaša srečo, jo prakticiram. Zakaj pa ne.

Tim: Res je, srečna 23-ica! Bila je Jordanova, nosi jo tudi meni bližji aktualni košarkarski zvezdnik LeBron James.  V nedeljo je srečo prinesla meni, v soboto Glorii. Rituali pred tekmo in Mastnak? Ja, kar nekaj jih je.  Tako na ogrevanju pred tekmo vedno izvajam vaje v določenem zaporedju, včasih pa sem bil strikten tudi pri zajtrku. Na dan tekme sem si vedno privoščil Nutello.

Srečo pa so vam na Rogli prinesli tudi navijači. Oba dneva so bili vajini navijači zelo, zelo glasni. Najbolj ob vajini nastopih, športno pa so spodbujali tudi ostale, predvsem slovenske deskarje.

Gloria: Dragi prijatelji, sorodniki, sponzorji in vsi ostali navijači. Res veliko mi pomeni, da ste bili na Rogli ob meni in da smo skupaj lahko preživeli lep vikend. Gremo naprej!

Tim: Vednoso zelo, zelo glasni. Naj se jim ob tej priložnosti še javno zahvalim. So pa hkrati spodbuda in pritisk. Ampak očitno je, da pritisk zelo dobro prenašam, ha, ha …


Tim Mastnak, foto: Miha Matavž

Kako pa sta videla vožnje eden drugega?

Gloria: Vesela sem za Tima, prepričana sem, da je tudi on zame. Vsi, ki smo na tej ˝sceni˝, vemo koliko garanja je potrebno za tak rezultat. Ko sem se po enem izmed dvobojev z vlečnico vračala na štart, sem nekaj spodbudnih besed na temo najinih voženj izmenjala tudi z njegovim očetom. Spodbujamo drug drugega …

Tim:  Glorio sem spremljal v kvalifikacijah. Bila je odlična. V finalnih vožnjah pa je seveda težje, vsak je osredotočen na svoje vožnje. Sem pa, ko sem čakal na štartu, opazil, kako so trenerji dvignili roke v zrak in tako proslavili njeno napredovanje, kar je vsekakor pozitivno vplivalo tudi name.

Lani sta Slovenijo zastopala na ekipni paralelni tekmi v Winterbergu. Na letošnjih ekipnih tekmah so navijači na štartu pogrešali slovenski dvojec.

Gloria: Letos v Lackenhofu in Bad Gasteinu štart niti ni bil smiseln, odločitev za trening je bila pametnejša, kar so pokazali tudi rezultati na Rogli. Morda pa vrh skupaj znova napadeva kdaj v prihodnje.

Tim: Se strinjam. Ta vikend sva dokazala, da tudi v ekipnih preizkušnjah lahko merimo na sam vrh. 

Nazaj

Izdelava spletnih strani: Creatim

Copyright © 2007 - 2022 | Smučarska zveza Slovenije | Pravna obvestila | Piškotki | Politika varstva osebnih podatkov