Na zadnji tekmi v Woodstocku Jure 8., Sašo 18.

22.01.2018


Smučarsko središče Suicide Six pri Woodstocku je gostilo še zadnjo tekmo svetovnega pokala za telemark smučarje. Svetovna elita tega športa, med katerimi sta bila tudi brata Aleš, se je pomerila na drugem sprintu v treh dneh.


Jure Aleš, foto: Miha Hvale

Jure in Sašo sta ponovno poskrbela za dobri uvrstitvi. Slednji je 19. mestu iz prve tekme v tej disciplini in devetemu mestu na včerajšnjem paralelnem sprintu dodal še 18. mesto, s čimer v skupni razvrstitvi svetovnega pokala zaseda 14. mesto. Jure, ki je v preteklih dveh dneh pokazal izjemne vožnje, je tokrat pristal na osmem mestu in zadržal drugo mesto na lestvici. Po prvem teku so se sicer obetale nove stopničke, saj je imel tretji čas, žal pa se mu je peti zaporedni vzpon na oder za zmagovalce izmuznil pa padcu v teku.

Švicar Nicolas Michel, ki je zmagal tudi danes, je s 625. točkami povečal prednost pred našim tekmovalcem na 133 točk. S samo 4 stotinkami zaostanka je na drugo stopničko zmagovalnega odra tokrat stopil Francoz Philippe Lau, tretji pa je bil Norvežan Trym Nygaard Loeken.

Jure je opisal dogajanje v ZDA: ''Bilo je kar v redu, po prvi vožnji sem bil tretji, z ne preveč zaostanka. Za Philom, ki je bil prvi sem imel osemdeset, za Michelom pa dvajset stotink zaostanka. V drugo mi je, vsaj po občutku, uspela veliko boljša vožnja, a sem v rondoju padel, tako da sem izgubil vse možnosti za kakšen boljši rezultat. Malo mi je žal, saj vem, da mi je do tistega padca uspela dobra vožnja. Razmere so bile takšne, da je bilo danes še celo nekaj dežja, bilo je zelo mehko, tako smo imeli bolj rodeo. Žal mi je za to napako, a tekem bo letos še veliko.''

Naslednje tekme svetovnega pokala bodo na sporedu v smučarskem središču Sugarbush, ki je dobro uro vožnje oddaljen od Woodstocka. Preizkušnje bodo potekale od srede do petka, telemark smučarji in smučarke pa se bodo pomerili v klasiku, sprintu in paralelnem sprintu. Po vrnitvi iz ZDA sledijo tekme v Nemčiji, 7. in 8. februarja pa bodo boji potekali na Krvavcu.

Zvočna izjava (mp3)
Jure Aleš >>>

Uradni rezultati >>>

Nazaj

Izdelava spletnih strani: Creatim

Copyright © 2007 - 2022 | Smučarska zveza Slovenije | Pravna obvestila | Piškotki | Politika varstva osebnih podatkov