Jure Aleš četrtič zapored na stopničkah

21.01.2018


Po zgodovinski zmagi Jureta Aleša na včerajšnjem sprintu svetovnega pokala v telemark smučanju se je tekmovanje v Woodstocku oziroma v smučarskemu središču Suicide Six nadaljevalo s paralelnim sprintom.


Četrtič zapored na stopničkah, foto: Miha Hvale (prenos fotografije, prosta uporaba)

Slovenske barve sta ponovno branila Jure in Sašo Aleš, ki sta po kvalifikacijski vožnji zasedala 6. in 21. mesto. Sašo se je v šestnajstini finala pomeril z domačim predstavnikom Jacobom Carterjem Gibbom in mu moral priznati premoč, tako da je na koncu zasedel 9. mesto.

Jure je prišel vse do polfinala, kjer pa je po padcu izgubil dvoboj s Švicarjem Nicolasom Michelom. Grd padec, ki je kazal celo na poškodbo kolena, ga vseeno ni zmotil, tako da je v malem finalu premagal Norvežana Siverta Holeja in se veselil novega izjemnega rezultata, tretjega mesta. Michel je v velikem finalu ugnal Francoza Guillaumeja Issautierja.

''Do polfinala sem prišel brez kakšnih večjih problemov, mogoče sem imel malo težav v skoku. V polfinalu sva se srečala z Michelom, kar dosti sem tvegal in pri skoku padel. Še vedno čutim bolečino v kolenu, a sem zdržal za mali finale, tako da sem zelo vesel, saj so to moje prve stopničke v 'paralelcu'. Sem zadovoljen, kljub temu da vem, da bi lahko več iztržil iz današnje tekme,'' je po preizkušnji najprej dejal Jure.


Padec v polfinalu ga ni zmotil pri pohodu na nove stopničke, foto: Miha Hvale (prenos fotografije, prosta uporaba)

Za tem je odgovoril na vprašanje, kako je preživel včerajšnji večer, po tem, ko je Sloveniji po trinajstih letih priboril prvo mesto: ''Sem bil kar nervozen in hotel malo miru, zaspal pa sem še presenetljivo hitro, verjetno zato, ker sem bil tako utrujen. Drugače pa sem se lahko spočil za današnjo tekmo.''

Nato je še komentiral svojo formo, ki bi jo lahko označili za življenjsko, saj je v letošnji sezoni že štirikrat stopil na oder za zmagovalce: ''Do mojega 22. leta to nekako je, upam pa, da se bo še malo vzpenjala. Nočem se zadovoljiti samo s tem, da hodim redno na stopničke, hočem zmagovati in biti najboljši, to je moj končni cilj. Želim, da se forma še vzpne, a zaenkrat moram biti zadovoljen s tem kar kažem.''

Telemark smučarje jutri v ZDA čaka še en sprint, za tem pa sledi selitev v Sugarbush Resort, na nove preizkušnje svetovnega pokala. V začetku februarja sledi postanek v nemškem Bad Hindelangu, kmalu zatem pa se bo slovenska ekipa pomerila na domačih tekmah na Krvavcu. Le-ta bo 7. in 8. februarja gostil sprint in paralelni sprint.

VIDEO HD (140 MB) - Polfinale, mali finale, stopničke, izjava >>> https://we.tl/DyiHrfkmle
Prenos in prosta uporaba v medijih z dovoljenjem Tele Ho.

Zvočna izjava (mp3)
Jure Aleš >>>

Nazaj

Izdelava spletnih strani: Creatim

Copyright © 2007 - 2022 | Smučarska zveza Slovenije | Pravna obvestila | Piškotki | Politika varstva osebnih podatkov