Mastnak znova na osmem mestu na Rogli

21.01.2018


Drugi dan tekmovanja za svetovni pokal deskark in deskarjev paralelnih disciplin na Rogli se je znova končal z lepimi rezultati slovenske ekipe. Na veleslalomski progi Jasa se je najbolje odrezal Tim Mastnak, ki je zasedel osmo mesto, Žan Košir je bil uvrščen tik za njim, Gloria Kotnik pa je včerajšnjemu četrtemu mestu dodala deseto.


Tim Mastnak

Kotnikova je začela izjemno in na rdeči progi postavila najboljši čas, počasnejši drugi nastop pa ji je prinesel deseti kvalifikacijski čas. Dan se je začel odlično tudi za Koširja, ki je šel v osmino finala kot najboljši, medtem ko je Mastnak zasedel 16. mesto. Rok Marguč je na 22. mestu izločilne boje zgrešil za 22 stotink sekunde, Jure Hafner pa je tekmovanje sklenil na 34. mestu. Iva Polanec in Sara Goltes, ki sta prav tako opravila s samo eno vožnjo sta zasedli 45. oziroma 46. mesto.

Kotnikova se je v osmini finala spopadla z Avstrijko Schoeffmannovo, ciljno črto pa prečkala 16 stotink sekunde kasneje. Naša deskarja sta se pomerila v četrtem paru, Tim, ki je nastopil na rdeči progi, pa je Žana ugnal za 7 stotink. V naslednji vožnji se je Mastnak dobro boril, a je bil Avstrijec Karl hitrejši za 4 stotinke.

Karl je na koncu prišel celo do zmage, po tem, ko je v zadnji vožnji dneva premagal Bolgara Jankova, tretji pa je bil Italijan Fischnaller. Nemka Hofmeistrova je v velikem finalu ugnala Shoeffmanovo, na stopničke pa je prišla še Rusinja Zavarzina.

Uradni rezultati >>>

Nazaj

Izdelava spletnih strani: Creatim

Copyright © 2007 - 2022 | Smučarska zveza Slovenije | Pravna obvestila | Piškotki | Politika varstva osebnih podatkov