Kristoffersen do prve zmage, Hadalin na 33. mestu

21.01.2018


Svetovni pokal za moške se je v Kitzbuehlu nadaljeval s slalomsko preizkušnjo. S progo Ganslern se je v prvem teku spopadlo 76 tekmovalcev, med katerimi sta bila tudi dva naša smučarja, Štefan Hadalin in Žan Kranjec.


Štefan Hadalin, foto: Gepa

Najboljše izhodišče pred prvim tekom si je zagotovil Norvežan Henrik Kristoffersen, ki je postavil čas 55.87, 10 stotink sekunde je zaostal Avstrijec Michael Matt, najboljši smučar sezone, Avstrijec Marcel Hirscher pa je zaostal dobro sekundo.

Štefan je startal 31. po vrsti in začel zelo dobro, napaka pa mu je nato vzela nekaj desetink, tako da je ob koncu nastopa zasedel 25. mesto z 3.44 sekunde slabšim časom od vodilnega. Žan, ki je nosil številko 59 je povozil količek in odstopil, Hadalin pa je medtem zdrsnil na 33. mesto, s tem, da ga je od finala ločilo 21 stotink.

Kristoffersen je na koncu vendarle prišel do prve letošnje zmage, Hirscher se je povzpel na drugo mesto, Švicar Daniel Yule pa je po odstopu Matta prišel na tretje.

Glavni trener Klemen Bergant je o nastopih Štefana in Žana dejal: ''Začel je zelo dobro, na vrhu je bil 17., na sredini 18. Potem je naredil manjšo napako, proga je bila tudi dosti težko postavljena, počasna z zaprtimi zavoji. Potem ni več prišel v ritem. Vedeli smo, da se bo to dogajalo in ni bil edini, ki je imel te težave. Drugo polovico proge je tako smučal brez hitrosti, brez ritma. A če pogledam en teden nazaj, je takrat slabo smučal. Danes je v prvi polovici dobro smučal, a na tem nivoju je treba zelo dobro smučati čez celo. Kar je danes pokazal na vrhu je bilo že zelo spodobno. Žan je zajahal količek in odstopil, to se mu letos kar dostikrat zgodi, tretjič na tekmi, tudi na treningih se to dogaja. Mogoče se bomo morali malo pozabavati, zakaj se to tolikokrat zgodi.''

Naslednja preizkušnja za smučarje, ki nastopajo v svetovnem pokalu, bo na sporedu v avstrijskem Schladmingu. Na slalomski progi Planai bosta nastopila tudi dva Slovenca, Hadalin in najverjetneje še Žan Grošelj. Kranjec bo od srede naprej treniral veleslalom.

Zvočna izjava (mp3)
Klemen Bergant >>>

Uradni rezultati >>>

Nazaj

Izdelava spletnih strani: Creatim

Copyright © 2007 - 2022 | Smučarska zveza Slovenije | Pravna obvestila | Piškotki | Politika varstva osebnih podatkov