Lampičeva v Planici še enkrat potrdila dobro pripravljenost

21.01.2018

Na drugi tekmi svetovnega pokala v teku na smučeh v Planici je Anamarija Lampič na 10 km preizkušnji v klasičnem koraku poskrbela za nov lep dosežek z 12. mestom. Zmage se je veselila Krista Parmakoski s Finske.

Slovenska ekipa z nasmehom po domačih tekmah v Planici (c) Borut Živulovič / BoBo

FOTOGALERIJA >>>
foto: Borut Živulovič / BoBo

Planico je pozdravil nov lep dan in tekme na razdalji. Dekleta so se pomerila na 10 km preizkušnji, v konkurenci je bilo tudi sedem naših predstavnic. Prvo ime je bila znova Anamarija Lampič, ki je vzpenjajočo se formo potrdila z drugim najboljšim dosežkom na razdalji v karieri. V klasičnem koraku je bila 12., kar je mesto bolje kot na včerajšnjem sprintu, za najboljšo deseterico pa je zaostala le za dve sekundi. Njen zaostanek za najboljšo Kristo Parmakoski je znašal 1:07,6 minute. Drugo mesto je z zaostankom 3,6 sekund osvojila Švedinja Charlotte Kalla, ki je imela najboljše vmesne čase praktično skozi vso progo, Heidi Weng je na tretjem mestu že zaostala 33,5 sekund.

Lampičeva je bila torej znova blizu najboljših, v kategoriji do 23 let pa je imela drugi čas: "Proga je bila zelo težka, a to mi leži. Veliko je diagonalnega koraka, kar mi gre najbolje. Morda sem začela malenkost prehitro, ampak sem še vseeno tekla zelo dobro. Sem več kot zadovoljna. Sem zelo vesela, sploh si nisem upala pomisliti, da bom danes tako blizu. Zaostanek je bil tudi za osmim mestom majhen in sem res zelo zadovoljna."

Lampičeva je bila tokrat edina Slovenka, Alenki Čebašek je na 33. mestu zmanjkalo žal 5 sekund, Lei Einfalt na 36. pa še dodatnih 16. Manca Slabanja je končala na 45., Nika Razinger na 48., Katja Višnar na 54., Anita Klemenčič pa na 56. mestu.

Parmakoskijeva je po tekmi dejala: ''Tu smo poleti trenirali in ko sem videla tekmovalne proge sem rekla mojemu trenerju, da bom v Planici pozimi dobro tekmovala. To se je zgodilo in občutek ob prvi zmagi je odličen. Čez tekmo sem želela biti vse hitrejša, ko sem videla, da se borim s Charlotte pa sem v zadnjem kilometru že bolj pritisnila.''


Nazaj

Izdelava spletnih strani: Creatim

Copyright © 2007 - 2022 | Smučarska zveza Slovenije | Pravna obvestila | Piškotki | Politika varstva osebnih podatkov