Odlični nastopi Glorie Kotnik na Rogli

20.01.2018


Najboljši deskarji in deskarke paralelnih disciplin so se na Rogli pomerili na prvih dveh veleslalomih. Slovenska ekipa je po zaslugi Glorie Kotnik in Tima Mastnaka s prvim dnem tekmovanja opravila izredno.


Tim Mastnak in Gloria Kotnik

V dopoldanskih kvalifikacijah sta bila od naših predstavnikov in predstavnic uspešna Mastnak in Kotnikova, ki sta postavila 11. oziroma 13. čas, le za las pa sta izločilne boje zgrešila naša najbolj izkušena deskarja Rok Marguč in Žan Košir. Z 18. in 19. stotinkami zaostanka za zadnjim mestom, ki je še vodilo v osmino finala sta na koncu zasedla 19. in 20. mesto. Jure Hafner je bil 29., Iva Polanec in Sara Goltes pa sta prišli na 46. in 47. mesto.

Gloria je v nadaljevanju prikazala izjemne nastope. V prvem boju je izločila Nemko Joergovo, za tem pa še Avstrijko Meschikovo, kar je že pomenilo, da je z uvrstitvijo v polfinale prišla do rezultata kariere. Tim se je v osmini finala medtem najprej spopadel z Avstrijcem Payerjem in ga ugnal za 13 stotink sekunde, v naslednji vožnji pa je moral priznati premoč zimzelenemu Andreasu Prommegerju.

Polfinale je prineslo tudi dvoboj najboljše deskarke sveta Čehinje Ester Ledecke in Kotnikove. Naša deskarka se je dobro borila, na koncu pa ciljno črto prečkala z 0.29 sekunde zaostanka. V malem finalu ji je na poti do stopničk stala avstrijska predstavnica Julia Dujmovits, ki pa je bila nekoliko hitrejša, natančneje za 11 stotink sekunde.

Ledecka je v finalu premagala Avstrijko Rieglerjevo, v moškem velikem finalu pa je slavil Prommeger, ki je ugnal Italijana Corattija. Kotnikova je na koncu tako osvojila odlično četrto mesto, Mastnak pa je z osmim izenačil drugi najboljši rezultat v svetovnem pokalu. Rogla bo jutri gostila novi dve veleslalomski preizkušnji. Kvalifikacije se bodo začele ob 10. uri.

Uradni rezultati >>>

Nazaj

Izdelava spletnih strani: Creatim

Copyright © 2007 - 2022 | Smučarska zveza Slovenije | Pravna obvestila | Piškotki | Politika varstva osebnih podatkov