Bauer v Anterselvi pridobil deset mest

20.01.2018

Na 12,5 km zasledovalni preizkušnji svetovnega pokala v biatlonu v italijanski Anterselvi je edini slovenski predstavnik, Klemen Bauer, pridobil 10 mest in je tekmo končal na 27. mestu. Jakov Fak ni nastopil.

Klemen Bauer je lepo napredoval po rezultatski lestvici (c) GEPA

V italijanski Anterselvi sta bili danes na sporedu zasledovalni preizkušnji svetovnega pokala v biatlonu. V ženski konkurenci predstavnic nismo imeli, za razliko od moških, kjer sta pravico nastopa imela Jakov Fak in Klemen Bauer. A Fak se za nastop ni odločil, medtem ko je Bauer lov začel na 37. mestu. In začel je sijajno, z vsemi pokritimi streli na prvem streljanju, kar ga je dvignilo do 19. mesta. Tudi na drugem strelskem postanku je bil Bauer odličen, znova je pokril vse tarče in s 37. mesta se je povzpel že na 12. mesto, zaostanek za najboljšim Johannesom Thignesom Böjem pa je znašal 2:08,5 minute. Žal se je nato odličen nastop malce podrl na tretjem streljanju, ko je zgrešil prvi dve tarči danes in je padel na 21. mesto. Na zadnjem streljanju je Bauer zgrešil še eno tarčo, a je k novi lepi uvrstitvi odhitel s 24. mesta in majhnim zaostankom za konkurenti pred njim.

Še ene zmage se je gladko veselil Johannes T. Bö, ki je zadel prav vse tarče. Martin Fourcade je z enim zgrešenim strelom potrdil drugo mesto z minuto zaostanka, tretji je bil Rus Anton Šipulin, ki je prav tako zgrešil enkrat, zaostal pa je 1:18,4. Bauer je v zadnjem krogu izgubil nekaj mest in je pritekel do novih točk na 27. mestu z zaostankom 3:25,7 za izjemnim Norvežanom na vrhu. Tomaš Kos je bil na koncu z nastopom Bauerja zadovoljen: "V ležečem položaju je pokril vse tarče, česar sem res vesel, saj mu tak dosežek ne uspe vedno. Danes mu je uspelo. V stoje je še vedno šibkejši, škoda pa je, da je zgrešil tolikokrat. Mislim, da bi z enim zgrešenim strelom manj, česar je sposoben, dosegel še boljši rezultat. Tega vem, da je sposoben. A napredoval je, čeprav je na polovici tekme izgledalo še bolj optimistično. Na koncu smo osvojili kar nekaj točk in s tem moramo biti zadovoljni. Mislim, da se tudi njegove priprave prejšnji teden tukaj že obrestujejo. Morda je danes prehitro začel in mu je na koncu malce zmanjkalo moči. Tekma se mora iti na polno, poizkusil je in dosegel je lep rezultat." Naš glavni trener je nato pojasnil še zakaj ni štartal Fak: "Ni preplaha, Jakov je danes izpustil tekmo zato, da je počil pred jutrišnjim nastopom s skupinskim štartom. Vsi vemo, da še ni 100% pripravljen in zato je počitek prišel prav."


Nazaj

Izdelava spletnih strani: Creatim

Copyright © 2007 - 2022 | Smučarska zveza Slovenije | Pravna obvestila | Piškotki | Politika varstva osebnih podatkov