Dressen vzel zmago v Kitzbühlu, naši končali izven trideseterice

20.01.2018

Klasično smukaško preizkušnjo alpskih smučarjev v Kitzbühlu je z življenjsko vožnjo dobil Nemec Thomas Dressen, naša četverica pa žal ni osvojila novih točk svetovnega pokala.

Boštjan Kline (c) GEPA

Smukaško klasiko v Avstriji je v oblačnem vremenu presenetljivo dobil Nemec Thomas Dressen s številko 19, potem ko je v cilju za 2 desetinki ugnal do takrat vodilnega Švicarja Beata Feuza, tretji je bil domačin Hannes Reichelt z 41 stotinkami sekunde zaostanka.

Od slovenske četverice je bil najboljši Boštjan Kline, ki pa še čuti posledice padca na treningu in več kot do 33. mesta danes z zaostankom 3,32 sekund ni mogel. Klemen Kosi je osvojil 43. mesto z zaostankom 3,88 sekund, Martin Čater je bil 47., Miha Hrobat pa 48., njun zaostanek za zmagovalcem pa je znašal okrog pet sekund. Nezadovoljnega obraza je glavni trener Peter Pen takole povzel današnje nastope svojih varovancev: "Zanimiva, težka tekma, takšna kakršno si Kitzbühel tudi zasluži oz. smo je tu navajeni.  Mi smo imeli danes težave. Boštjan se je boril sam s sabo, bilo je nevarno, na koncu pa sem vesel, da je ostal zdrav, a ni nastop ni bil nič kaj v redu. Martin se ni odločil, ni si zaupal, da bi lahko odpeljal tako, kot je sposoben in kar je že pokazal prejšnji teden. Še najbolj svetli trenutki so bili ob nastopi Kosija in Hrobata v srednjem delu proge. Za spremembo je Miha tam smučal v redu, a potem se je videlo pomankanje izkušenj in psihični pritisk. Iz Kitzbühla odhajamo nezadovoljni, a zdravi, če drugega ne. Zdaj se moramo pripraviti na naslednjo tekmo, upati da bo bolje. Moramo delati in verjeti, zdaj ni čas za neke revolucije."

Zvočna izjava Petra Pena >>>
Uradni rezultati >>>

Nazaj

Izdelava spletnih strani: Creatim

Copyright © 2007 - 2022 | Smučarska zveza Slovenije | Pravna obvestila | Piškotki | Politika varstva osebnih podatkov