DPNC – Gimnazija Franceta Prešerna omv.gif

kranj_zimadpnc.jpg
kontaktna oseba
Ivo ZUPAN
telefon
051/634-960
04/231-72-58
elektronski naslov
jwp/{vqboAtmptlj/tj
kamera
OMV center v živo

Jelenko v Franciji ujel novi točki svetovnega pokala

20.01.2018

Na 10. posamični tekmi letošnje sezone svetovnega pokala v nordijski kombinaciji v francoskem Chaux-Neuveju je naš edini predstavnik Marjan Jelenko osvojil novi točki za 29. mesto.

Marjan Jelenko je pritekel do tretjih letošnjih točk (c) GEPA

Edini slovenski predstavnik na tekmah svetovnega pokala v Franciji je tokrat Marjan Jelenko, saj se Vid Vrhovnik že pripravlja na mladinsko svetovno prvenstvo, tudi skupaj z glavnim trenerjem naše reprezentance, Mitjo Oraničem. Jelenko, katerega je v Franciji poleg servisne ekipe spremljal Jan Družina, je na današnji 10. posamični tekmi po skokih zasedal 24. mesto, potem ko je v dobrih razmerah skočil 108 metrov, zbral pa je 102,9 točk. Zaostanek za vodilnim Japoncem Aktiom Watabejem je znašal 1:24 minute. Japonec je skočil 118 metrov, sledil mu je Norvežan Jarl Magnus Riiber s 113 metri in 22 sekundami zaostanka, tretji je bil Avstrijec Wilhelm Denifl s 114 metri in 26 sekundami zaostanka.

Na 10 km preizkušnjo se je Jelenko podal v želji, da osvoji nove točke svetovnega pokala. Po prvi četrtini proge je sledil cilju na 29. mestu v skupini tekmovalcev, ki so zaostajali okrog 1:25 minute. Enaka situacija je bila tudi na polovici proge, zaostanek skupine pa se je nato pred zadnjim krogom povečal na slabi dve minuti. Na koncu je Jelenku cilj uspelo doseči, z 2:26,4 zaostanka je končal na 29. mestu in tako osvojil tretje točke v tej sezoni. Takole je točke Jelenka pokomentiral Oraničev pomočnik, Jan Družina: "Marjan se zelo lepo dviguje. Na skakalnici je naredil še manjšo napako, a generalno gre vse lepo v pravo smer. Pozitivno gremo naprej. Tekel je danes zelo lepo, taktično, v skupini je naredil nekaj lepih potez in zato je bil konstantno v boju za točke. Na koncu je v šprintu izgubil dve mesti, a tudi tek je bil zelo soliden, tako kot tudi rezultat pred nadaljevanjem sezone. Pohvaliti pa moram tudi servis, danes so zelo dobro opravilo svojo nalogo. Vse stvari so se poklopile in smo lahko zelo zadovoljni." 

Zmage se je, druge letos, veselil najboljši v skupnem seštevku, Norvežan Jan Schmid, ki je ugnal Watabeja za 1,4 sekunde, tretji je bil deveti po skokih, Finec Iikka Herola z zaostankom 21,5 sekund.

Za jutri je v Franciji sicer predvidena ekipna tekma, a ker napoved ni najboljša, se program utegne spremeniti. Tako bo naša ekipa ostala v Franciji, saj bi v primeru odpovedi skakalnega dela ekipne preizkušnje izpeljali posamično tekmo, za skakalne rezultate pa bi šteli dosežki z včerajšnje provizorične serije.


Nazaj

Izdelava spletnih strani: Creatim

Copyright © 2007 - 2022 | Smučarska zveza Slovenije | Pravna obvestila | Piškotki | Politika varstva osebnih podatkov