Kline in Čater do točk na superveleslalomu v Kitzbühlu

19.01.2018

Na skrajšani superveleslalomski preizkušnji alpskih smučarjev v avstrijskem Kitzbühlu sta točke od štirih slovenskih tekmovalcev osvojila Boštjan Kline in Martin Čater, ki sta zasedla 20. oz. 23. mesto.

Boštjan Kline je osvojil četrte superveleslalomske točke v tej sezoni (c) GEPA

Organizatorji tekem v Kitzbühlu so se že zjutraj spopadali s težavami in so štart zaradi novozapadlega snega in slabih vremenskih razmer prestavili tako časovno kot lokacijsko. Proga je bila skrajšana na dobro minuto in pol vožnje, vse se je začelo z Mišnico, končalo pa pred zadnjimi grbinami oz. na ciljni črti tekem evropskega pokala. Od slovenske četverice se je najbolj izkazal Boštjan Kline, ki je nove superveleslalomske točke osvojil z 20. mestom, za zmagovalecm Akslom Lundom Svindalom pa je zaostal 1,73 sekunde, a potrebno je dodati, da je Svindal drugouvrščenega rojaka Kjetila Jansruda premagal za pol sekunde. Tretje mesto je osvojil domačin Matthias Mayer z zaostankom 56 stotink sekunde. Drugi naš, ki je prišel do točk je bil Martin Čater na 23. mestu, njegov zaostanek pa je znašal 2,27 sekundi. Klemen Kosi je z zaostankom 3,89 osvojil 39. mesto, Tilen Debelak pa je zaostal 4,80 sekund, kar je bilo dovolj za 47. mesto.

Naš glavni trener Peter Pen je po tekmi takole strnil misli in pogled usmeril tudi proti jutrišnjemu smuku: "Ta superveleslalom je bolj smiselen kot tisti, ki ga navadno vozimo v spodnjem delu smukaške proge. Dolg je minuto in pol, kar je povsem dovolj za superveleslalom. Vemo, da se v Kitzbühlu tekme izpeljejo v vseh možnih scenarijih in na to smo poizkušali biti pripravljeni. Začelo se je dobro. Kar se tiče rezultatov naših dveh najboljših, sta v drugem sektorju imela prevelik zaostanek, da bi lahko prišla višje. Boštjan je v srednjem in spodnejm delu smučal hitro, material je bil pravi. Martin je dosegel dober rezultat, a v igri je bilo več. Imel je tudi nekaj smole, pred njim je bil na sporedu premor zaradi televizije, ki je bil dolg kar štiri minute in pri takem sneženju se to na ravnem odseku proge kar pozna. Tekma se je nato tudi zaustavila pred Kosijem, pri Tilnu pa pogoji enostavno niso dopuščali veliko. Na ravnino je prišel s 17. najvišjo hitrostjo, a je na cesti izgubil celo sekundo. A to so stvari, ki jih želim le omeniti, to ni iskanje izgovorov. V superveleslalomu nimamo takih težav kot v smuku. Upam, da je Boštjanu ta rezultat vzpodbuda za jutri in da se bosta z Martinom dobro pripravila na novo tekmo. Boštjan čuti bolečine po padcu na treningu, a mislim, da dobro funkcionira. Včeraj je poizkusil brez protibolečinskih tablet. Danes smo vedeli, da nas čaka dolg dan. Zaostanki na odsekih so bili vzpodbudni. Je pa sezona v superveleslalomu zelo kratka, poleg olimpijskih iger nas čakata le še dve tekmi in do konca z neko optimalno vožnjo še lahko upamo na dober rezultat. Za jutri je napoved boljša. Padavin naj ne bi bilo, malo se bo ohladilo, kar pomeni, da tisto kar je bilo danes mokro, bo jutri ledeno. Težek smuk bo in upam, da bo vreme dopuščalo lepo tekmo."

Na jutrišnji tekmi bo Debelaka v naši ekipi zamenjal Miha Hrobat.

Zvočna izjava Petra Pena (*.mp3) >>>
Uradni rezultati >>>

Nazaj

Izdelava spletnih strani: Creatim

Copyright © 2007 - 2022 | Smučarska zveza Slovenije | Pravna obvestila | Piškotki | Politika varstva osebnih podatkov