Na spritu v Anterselvi točke za Faka in Bauerja

19.01.2018

Na peti letošnji sprinterski preizkušnji najboljših biatloncev v italijanski Anterselvi sta točke od četverice Slovencev osvojila Jakov Fak in Klemen Bauer.

Jakov Fak še vedno zanesljivo drži 3. mesto v skupnem seštevku svetovnega pokala (c) GEPA

V znova idiličnem sončnem vremenu Anterselve, kjer je sicer pihal kar močan veter, je tekmo za Slovenijo odprl Miha Dovžan s številko 3. Na prvem strelskem postanku v leže je zgrešil en strel, kar ga je kar takoj oddaljilo od višjih mest, celo izven najboljše šestdeseterice. Kot drugi je na progo šel Jakov Fak s številko 21, tudi on pa je zgrešil en strel, a je bil nekaj mest višje od Dovžana po prvem streljanju. Z drugim in tretjim strelom se je tekma hitro znova porušila Klemenu Bauerju, ki je nato po korekciji zadel zadnja dva strela, a z minuto zaostanka je bil po streljanju v leže na robu najboljše šestdeseterice. Najboljši naš je bil po prvem streljanju Mitja Drinovec, ki je bil zelo hiter v smučini, saj je z enim zgrešenim strelom zasedal 35. mesto, bil pa je sedem sekund hitrejši od Faka.

Na postanku v stoje je Dovžan še enkrat zgrešil, kar je pomenilo, da se bo res težko uvrstil na jutrišnjo zasledovalno tekmo. Podobno se je pripetilo tudi Faku, a je bil na progi precej hitrejši, tako da se je vrtel okrog 30. mesta. Bauer je zgrešil še skupno tretji strel, a je zaradi hitrega teka napredoval po rezultatski lestvici in se je resno spogledoval z mesti med dobitniki točk. Drinovcu se je drugi strelski nastop povsem ponesrečil, zgrešil je trikrat in je tako padel za najboljšo šestdeseterico uvrščenih.

Fak je na koncu zasedel 33. mesto z zaostankom 2:12,8, točke pa je s 37. mestom vpisal še Bauer, ki je zaostal 2:16,3 minuti. Drinovec je končal na 84. mestu, Dovžan pa na 94. in sta tako že zaključila z nastopi v Anterselvi, kjer pa bosta ostala na sklepnih pripravah za olimpijske igre še v naslednjem tednu. Zmagal je, kljub enemu zgrešenemu strelu Norvežan Johannes Thignes Boe, 12 sekund je zaostal brezhibni Martin Fourcade, tretji je bil z zaostankom 42 sekund Nemec Arnd Peiffer.

Tomaš Kos, glavni trener naših biatloncev po najslabšem izkupičku v tej sezoni ni delal nobene panike: "Ni nobenega razloga za preplah. Jakov je resda vpisal najslabši rezultat letos, a tudi sam je priznal, da še nima pravega občutka na progi. Danes tudi na strelišču ni bil 100%, kar je potrdil tudi sam. Mislim, da je svoje dodala tudi nadmorska višina, ki prinaša specifične pogoje. Nekaterim odgovarja bolj, drugim malce manj. Mislim, da je današnji rezultat dober oz. povprečen. Jutri nas čaka nova tekma. Mislim, da bo na tej višini veliko odvisnega od trenutnega počutja. Do prve deseterice je malce več zaostanka, a vseeno bi s 100% streljanjem lahko precej napredovali po rezultatski lestvici."

Jutri bosta na sporedu zasledovalni preizkušnji, v nedeljo pa še tekmi s skupinskim štartom, kar bo tudi zadnji preizkus na tekmah svetovnega pokala pred olimpijskimi igrami v Pjongčangu.


Nazaj

Izdelava spletnih strani: Creatim

Copyright © 2007 - 2022 | Smučarska zveza Slovenije | Pravna obvestila | Piškotki | Politika varstva osebnih podatkov