Slovenke na petem sprintu sezone ostale brez točk

18.01.2018

Italijanska Anterselva je v idilični naravi pozdravila najboljše biatlonke tega sveta na zadnji sprinterski preizkušnji svetovnega pokala pred olimpijskimi igrami v Pjongčangu. Na zadnjem prizorišču pred Južno Korejo so bile tudi tri Slovenke.

Anja Eržen (c) GEPA

Kot prva je v smučino 7,5 km preizkušnje krenila Anja Eržen s številko 46. Že na prvem strelskem nastopu je zapravila kar veliko priložnost za vidnešjo uvrstitev, saj je zadela le tri tarče, kar ji je torej prineslo dva dodatna kazenska kroga. Precej bolje se je odrezala Urška Poje, ki je zadela vse tarče, a njena mladost ji hitrega teka še ne ponuja, z zaostankom manj kot minute za vodilnimi tekmovalkami pa je zasedala 70. mesto. Še druga mladinka, Polona Klemenčič je zgrešila enkrat, po prvem streljanju pa je bila na 89. mestu, štiri mesta višje kot Erženova.

Na drugem streljanju je Erženova zgrešila še tretjič, kar pa je sicer pomenilo premik po rezultatski lestvici navzgor, bila je na 81. mestu. Pojetova je še enkrat pokrila vse tarče, imela je celo tretji najboljši čas med vsemi na strelišču, a je na progi preveč zaostajala, s 56. mestom pa je bila še vedno v igri za nastop na sobotni zasledovalni preizkušnji. Klemenčičeva je z novima dvema zgrešenima streloma še malo izgubila in je bila z zaostankom večjih od treh minut bolj pri repu uvrščenih.

Zmage se je, pete med elito, veselila Norvežanka Thiril Eckoff s številko 71. Z ničlo je ugnala favoritinje za 12 sekund. Drugo mesto je osvojila Nemka Laura Dahlmaier, tretja je bila z zaostankom 20 sekund Čehinja Veronika Vitkova. Najboljša Slovenka je bila na koncu Erženova na 76. mestu z zaostankom 2:52,7, Pojetova je bila 81. z zaostankom 3:11,6, Klemenčičeva pa je nove izkušnje nabrala s 97. mestom in zaostankom 4:17,7.

Glavni trener Tomaš Kos je bil po tekmi razočaran, ker na sobotni zasledovalni preizkušnji ne bo vsaj ene naše tekmovalke: "Urška je na strelišču znova pokrila vse tarče, a na progi ni bilo vse optimalno. Anja je naredila standard na progi, na strelišču pa so trije zgrešeni streli preveč. Polona nabira izkušnje. Imeli smo tri na štartu, želeli smo si eno na zasledovalni tekmi, a škoda, ker nam to ni uspelo. Zdaj že lahko začnemo s sklepnimi pripravami na olimpijske igre."

Slovenski ženski nastopi so se v Italiji tako hitro končali. Klemenčičeva se takoj odpravlja domov, saj jo čakajo nove tekme, Erženova in Pojetova pa bosta v Italiji ostali še nekaj dni na treningu.

Jutri bo na sporedu sprinterska preizkušnja v moški konkurenci tudi z Jakovom Fakom, Klemenom Bauerjem, Miho Dovžanom in Mitjo Drinovcem.


Nazaj

Izdelava spletnih strani: Creatim

Copyright © 2007 - 2022 | Smučarska zveza Slovenije | Pravna obvestila | Piškotki | Politika varstva osebnih podatkov