Številčna slovenska zasedba pripravljena na domače tekme v Planici

18.01.2018

Pred domačimi tekmami svetovnega pokala v teku na smučeh v Planici se je danes predstavila številčna slovenska zasedba, ki bo tekmovala na sobotnem sprintu in nedeljski tekmi na razdalji. Hkrati SZS z veseljem pozdravlja tudi novega pokrovitelja nordijskih disciplin, podjetje Cashback world.

Številna slovenska ekipa na novinarski konferenci (c) BoBo

Na novinarski konferenci pred tekmama svetovnega pokala v teku na smučeh, ki bo drugič v zgodovini potekal v Planici so svoje misli strnili župan občine Kranjska Gora Jani Hrovat, predsednik zbora in odbora za tek na smučeh ter predsednik OK Planica za tek na smučeh, Simon Jan, generalni sekretar OK Planica, Primož Finžgar, predstavnik SZS, Jožko Križan ter nekaj naših najudarnešjih adutov za domače tekme na čelu z glavnim trenerjem Stefanom Saraccom. Na tekmovanje so sicer prijavljeni naslednji tekmovalci in tekmovalke: Katja Višnar, Eva Urevc, Manca Slabanja, Nika Razinger, Anamarija Lampič, Anita Klemenčič, Vesna Fabjan, Lea Einfalt, Alenka Čebašek, Anja Mandeljc, Nina Klemenčič, Miha Šimenc, Luka Prosen, Janez Lampič, Miha Dolar, Jan Mezek, Domen Potočnik, Vili Črv, Benjamin Črv, Erik Raduha, Blaž Perša, Andrej Jenko, Miha Jan, Bor Grdadolnik in Miha Ličef.Jani Hrovat, župan občine Kranjska Gora

Ponosni smo, da Kranjska Gora med vsemi mednarodnimi prireditvami gosti tudi tekme svetovnega pokala v teku na smučeh, ki bodo na sporedu v Planici. Moram priznati, da smo letos resnično zasuti s tekmami svetovnih pokalov. To bo že tretja takšna prireditev, če dodamo še poletno veliko nagrado v nordijski kombinaciji v Planici. Kranjska Gora se resnično zaveda promocijskega učinka teh tekem, tako v smučarskih poletih kot v alpskem smučanju, v teku na smučeh in seveda tudi v tekmah smučarjev invalidov. Tudi v tem smo našli svojo tržno nišo. Te zelo srčne športnike smo gostili prejšnji vikend, moram pa priznati, da so nam zelo popestrili in naredili marsikakšno lepo uro v svoji družbi na tekmah svetovnega pokala.

Upam, da bo tudi ta konec tedna minil lepo, da bo vreme lepo in da bo tudi obiskovalcev veliko. Želel bi si tudi poštenih bojev, kot se za šport spodobi in da pozabimo na rokometne zdrahe v zadnjih dneh. Upam, da se vse v Planici do konca sezone odvije kot je to potrebno. Vesel sem, da smo skupaj z OK Planica letos na kongresu v Grčiji kandidati za organizacijo svetovnega prvenstva v nordijskih disciplinah leta 2023. Na ta dogodek se zelo dobro prpravljamo in upamo, da bo FIS prepoznala Planico kot pravilnega in dovolj kakovostnega organizatorja. V Grčijo se podajam z optimizmom.

Rad bi vse povabil še na jutrišnji večerni dogodek na glavni kranjskogorski ulici. To bo tek po ulicah Kranjske Gore, kjer se bodo mladi športniki dokazovali pred množičnimi gosti in obiskovalci Kranjske Gore. Vsi lepo vabljeni!

Simon Jan, predsednik zbora in odbora za tek na smučeh in predsednik OK Planica za tek na smučeh

Najprej bi se rad zahvalil vsem, ki so kakorkoli prispevali k temu, da danes prizorišče v Planici izgleda tako kot izgleda – mislim, da je na zelo visokem nivoju. Tekmo pričakujemo z velikim veseljem in hvala Primožu Finžgarju s sodelavci za vrhunsko opravljeno delo. Rad bi se zahvalil tudi našemu novemu sponzorju, podjetju Cashback world. Hvala v imenu tekačev!

Zelo se veselimo in težko pričakujemo tekme v Planici, ker smo sezono začeli malo slabše, rezultati pa so se v minulem koncu tedna dvignili oz. dosegli vrhunec  v tej sezoni. Zato že komaj čakamo tekme v Planici, upamo pa, da da res dobimo, tako kot je omenil že župan, tudi nordijsko svetovno prvenstvo leta 2023.

Vsem športnikom, še posebaj našim pa bi rad zaželel srečo tako v Planici kot tudi v nadaljevanju sezone, predvsem na olimpijskih igrah v Pjongčangu.

Primož Finžgar, generalni sekretar OK Planica

Ta konec tedna v Planici pričakujemo nekaj več kot 200 tekmovalcev iz 23 držav in enako število tudi spremljajočega osebja. Vstopnice za prireditev je še vedno možno kupiti na prodajnih mestih Petrola, Kompasa in preko Eventima. Pričakujemo med 2000 in 3000 obiskovalcev na dan. Pričakujemo tudi navijače z drugih držav, ne samo iz Slovenije. Parkirišča so zagotovljena v Planici in v Kranjski Gori. Krožni prevoz bo organiziran izpred hotela Kompas. Skupaj z Nordijskim centrom Planica smo uspešno pripravili proge, nekaj je umetnega snega, nekaj je tudi naravnega. Verjamem, da bodo vsi tekmovalci oz. tekmovalke imeli enakovredne pogoje, veseli pa nas tudi, da je vremenska prognoza iz ure v uro tako za soboto kot za nedeljo vedno boljša.

Ta konec tedna Planica gosti tudi tekmi celinskega pokala za dekleta in FIS pokal za fante v smučarskih skokih na srednji skakalnici ter t. i. Svetovni dan snega. Najmlajši se bodo lahko preizkusili v disciplinah na snegu.

Jožko Križan, predstavnik SZS

Z veseljem bi najavil dva vidika sodelovanja, ki ga imamo z novim pokrovitljem, Cashback world. Te dni med nas prihaja kartica podpore SLOSKI Nordic, ki bo namenjena splošni javnosti, vsem v Sloveniji in tudi v tujini. Vsi imetniki te kartice bodo lahko na več kot 500 prodajnih mestih lahko deležni bonitet kot so povračilo denarja ipd. Z vsakim nakupom se bo v sklad nordijskega smučanja kopičil denar za razvoj mladih športnikov kot, kar je zelo pomembno, pomoč našim klubom. Kartica prihaja med nas v fizični obliki kot tudi v obliki aplikacije. Promovirana bo na vseh tekmah svetovnega pokala v nordijskih disciplinah do konca sezone, tu pa bo tudi obširna kampanija v medijih in med samimi klubi in po strukturi SZS.

Cashback world in SZS sta podpisala sponzorsko sodelovanje za naslednja štiri leta. Veseli smo, da gre za mednarodno podjetje, ki med drugim sponzorira tudi mnoge nogometne prireditve po svetu in deluje na podorčju 47 držav. Veseli nas, da je vstopilo tudi na podočje športa v Sloveniji in da je za to izbralo nordijski šport. Velika zahvala torej podjetju Cashback world.

Stefano Saracco, glavni trener slovenske reprezentance v teku na smučeh

Naš cilj je, da se neprestano izboljšujemo, z vrhom pripravljenosti na olimpijskih igrah. Prostor za napredek je še vedno tu, tudi po tekmah v Dresdnu, ki so že nakazale rezultatski napredek. Pred domačimi tekmami smo dobili še dodatno energijo in želimo narediti še korak naprej. Fantje in dekleta so pripravljeni, kar je najbolj pomembno!

Katja Višnar

Zelo sem vesela, da bom tudi jaz uspela tekmovati v Planici, kar mi pred dvema letoma ni uspelo. To bo zelo dobro, zelo se veselim nastopanja na domačih progah pred domačo publiko. Na teh progah sem trenirala v zadnjih dveh oz. treh tednih, sem zelo pozitivno presenečena. Proge so pripravljene super, vsak dan, bližje kot je tekma svetovnega pokala, boljše so proge. Mislim, da bo v soboto in nedeljo proga odlično pripravljena in vsega se zelo veselim. Moja pripravljenost je, mislim da, v redu. Nekaj težav sem imela z boleznijo, a to se je zdaj že uredilo. Gledam samo še naprej, na tekme grem v pozitivnem duhu. Telo se dobro odziva na napore, nivo pripravljenosti je v redu in verjamem, da lahko naredim lep rezultat, ki si ga vsekakor tudi zelo želim. Tekla bom na obeh tekmah, saj sem ocenila, da mi manjka težkih treningov in tudi nedeljska tekma bo le dobrodošla v tem pogledu.

Vesna Fabjan

Tekmovala bom dobesedno doma, saj sem v Planici zelo veliko tudi poleti, medtem ko sem pozimi tu praktično vseskozi. Domača tekma je res nekaj posebnega. Pred domačimi navijači in tako lepo kuliso je tekmovati nekaj posebnega. Rada bi se zahvalila organizatorjem, ki so se potrudili, da tekaško Planico ponesemo v svet. Izkušnje izpred dveh let so samo pozitivne, tudi tekmovalci iz drugih držav so bili navdušeni in presenečeni nad Planico.

Klasični korak je nekako kar moja »nočna mora«, če se lahko tako izrazim. A bomo videli, doma imaš malo več energije, morda se še bolj potrudiš. Tukaj sta sigurno dve domači tekmovalki od katerih se več pričakuje in jaz grem enostavno na štart zelo sproščeno. Ali bom tekla tudi v nedeljo se bomo odločili po sobotni tekmi.

Alenka Čebašek

Tudi pri meni je klasika malce slabša kot prosta tehnika. A zdaj smo malo še trenirali in upam, da sem ujela pravo formo in če je pripravljenost v redu, mislim, da bi se to moralo poznati tudi v klasiki. Sem optimistična pred domačim vikendom in upam, da se vse razplete v redu.

Anamarija Lampič

V Planici sem bila zadnjih 10 dni na pripravah in lahko povem, da so proge pripravljene vrhunsko. Mislim, da bodo rezultati lepi, kakšni točni pa bomo videli v soboto in v nedeljo.

Anamarija Lampič (c) BoBo

Miha Šimenc

Zelo bi si želel točk v klasiki v Planici, a realno jih ne pričakujem. Morda le v primeru, če si mi posreči en zares odličen tek. Bolj pa si realno želim, da se približam trideseterici tudi v klasiki, kar mi za enkrat še ni uspelo in če mi bo tukaj, bom zelo vesel.

Lea Einfalt

Želim si lep rezultat na nedeljski tekmi na razdalji v nedeljo, kar mi letos še ni uspelo. Mislim, da so bile minule tritedenske priprave v redu in zato grem na tekmo z optimizmom.

Janez Lampič

Proge v Planici so pripravljene odlično in upam, da tudi mi pokažemo tisto kar znamo.

Nika Razinger

Forma je boljša, res pa je tudi, da sem v prosti tehniki močnejša kot v klasični. Želim si priti čimbližje trideseterice, če mi uspe priti celo med trideseterico pa bom zelo vesela. V klasičnem koraku se mi mora res vse poklopiti za dober rezultat od smuči do dobrega oprijema. Če bo vse to, lahko upam na preboj med trideseterico.

Miha Dolar

Sezone nisem začel najbolje, zato upam na preboj v Planici in da tudi osvojim olimpijsko normo, kar je moja zadnja priložnost.

Naši tekači in tekačice na smučeh s predstavnikoma novega sponzorja Cashback world (c) BoBo

SloSki Nordic Cashback program: Naše športnike lahko po novem podprete tudi tako

Na današnji novinarski konferenci je SloSki Nordic objavila tudi sodelovanje z mednarodno nakupovalno skupnostjo Cashback World, ki predstavlja nov način podpore našim nordijcem.

"Tega sodelovanja na inovativni platformi zelo smo veseli, saj naši navijači lahko uveljavljajo številne ugodnosti pri nakupovanju, hkrati pa s tem podpirajo svoje favorite", je še dodal Jožko Križan, predstavnik SZS. Mateja Lesjak, direktorica Lyoness Slovenija, ki upravlja znamko Cashback World v Sloveniji, je ob tej priliki še dodala: "Radi vlagamo v lokalne iniciative in veselimo se, da bosta naša tehnologija in znanje aktivno podprla smučarske športe pri nas na način, kot Cashback World to že uspešno izvaja pri podobnih športnih sodelovanjih v tujini".

Navijači se od 18. januarja dalje lahko v program včlanijo prek spleta na cashback.sloski.si in nato pri vseh nakupih, ki jih opravijo pri Cashback partnerjih, prejmejo do 5 odstotkov popusta v obliki vračila denarja nazaj na svoj bančni račun, v projekte SloSki Nordic pa program namenja med 0,5 in 1 odstotek vsakega nakupa. Nakupovalne ugodnosti lahko člani SloSki Nordic Cashback uveljavljajo pri več kot 80.000 partnerskih podjetjih v 47 državah po vsem svetu. V Sloveniji je partnerjev iz različnih branž trenutno okoli 600, število pa še raste.

Vsi v Planico

V naši Planici, kjer bo poleg tekem svetovnega pokala v teku na smučeh na sporedu še obilica drugih dogodkov, začenjši s smučarskimi skoki. Ženske se bodo pomerile v celinskem pokalu, moške pa čaka FIS pokal, ki bo prav tako potekal na 102-metrski napravi.

Planica bo gostila tudi najmlajše športne navdušence. V izteku malih skakalnic bo že sedmo leto zapored potekal Svetovni dan snega, ki bo z obilico različnih aktivnosti na snegu v dolino privabil otroke željne novih izkušenj. 

Vsi tekaški zanesenjaki bodo na svoj račun prišli tudi v petek, 19. januarja. V centru mesta bo pripravljen dogodek Nočni šprint po ulicah Kranjske Gore. Dogajanje se bo začelo že v dopoldanskih urah s šolo teka, popoldne pa sledijo tekmovanja za otroke in odrasle. Vrhunec večera bo predstavitev ekip, ki bodo čez vikend tekmovale v Planici.

Vstopnice za tekme svetovnega pokala v teku na smučeh so še na voljo pri uradnem prodajalcu Kompas d.d. Cena vstopnic za odrasle za soboto ali nedeljo je 10 EUR, za otroke do vključno 14. leta starosti pa je vstop brezplačen. Ogled tekem v smučarskih skokih je za vse brezplačen, kot tudi udeležba na Svetovnem dnevu snega. 

Program v Planici

Petek, 19. 1. 2018
10.30 - 15.00 Trening
10.00 - 23.00 Nočni šprint po ulicah Kranjske Gore
20.00 Predstavitev ekip

Sobota, 20. 1. 2018
08.30 - 10.25 Trening
10.30 Kvalifikacije sprint klasično
13.00 Finale sprint klasično
14.45 - 16.00 Trening

Nedelja, 21. 1. 2018
07.30 - 09.25 Trening
09.30 10 km klasično dekleta
10.45 - 12.25 Trening
12.30 15 km klasično fantje

Nazaj

Izdelava spletnih strani: Creatim

Copyright © 2007 - 2022 | Smučarska zveza Slovenije | Pravna obvestila | Piškotki | Politika varstva osebnih podatkov