Na Rogli za Pyeongchang

18.01.2018

Rogla konec tedna (20.-21.1.) že šesto leto zapored gosti svetovni pokal v deskanju na snegu. Alpski deskarji so se v prvi petletki na progi Jasa v paralelnem veleslalomu na najvišji ravni pomerili po enkrat na sezono, v šesti izvedbi pa bodo na Pohorju v paralelnem veleslalomu deskali tako v soboto kot tudi nedeljo. Po teh dveh preizkušnjah bodo znani deskarji in deskarke, ki so dosegli mednarodne norme za letošnji olimpijski nastop v tej edini alpsko-deskarski olimpijski disciplini.


Ta vikend bosta na Rogli dva paralelna veleslaloma za svetovni pokal. (foto: Miha Matavž)


V soboto in nedeljo na Rogli sedem Slovencev

Tako v soboto kot tudi v nedeljo bo na štartu kar sedem Slovencev. Med dekleti bo ob izkušeni dvakratni olimpijki, Velenjčanki Glorii Kotnik ,na štartu še domačinka iz Slovenskih Konjic, Iva Polanec ter debitantka s Trbovelj, Sara Goltes. Na čelu močne moške posadke bo štajersko- gorenjska naveza Rok Marguč - Žan Košir, iz ozadja pa bo elitno šestnajsterico napadel še en štajersko - gorenjski dvojec, Tim Mastnak - Jure Hafner, ki je včeraj na podkorenski strmini v Kranjski Gori opravil še zadnji težji trening. ˝V Kranjski Gori smo z Juretom in Timom opravili odličen trening, preostali pa so se odločili za počitek. Jutri se vsi skupaj znova zberemo na Rogli. Pred samimi tekmami pa ima vsak posameznik svoj ritual. S tistimi, ki tudi tik pred zdajci še radi stopijo med vratca bom  danes in jutri še na snegu. Pridružili se nam bodo tudi mladinci, da začutijo vzdušje in napetost pred svetovnim pokalom. To je naložba za prihodnost, ˝ nam je s včeraj s Kranjske Gore, ki je slovenskemu deskanju dala Dejana Koširja, sporočil trener Izidor Šušteršič, ki bo kot domačin tudi zakoličil progo na Jasi. ˝Brez presenečenj. Hitro, atraktivno, spektakularno. Gledalci bodo lahko uživali v ˝karvanju˝največjih mojstrov in mojstric tega posla. Po zadnjih informacijah v noči iz petka na soboto le ne bo zapadlo pol metra snega, v soboto pa naj bi  izza oblakov občasno pokukalo tudi sonce. Nedelja naj bi bila še lepša, ˝pravi Šušteršič, ki zagotavlja, da bo ob obilnejšem sneženju in mehkejši podlagi ustrezno prilagodil postavitev. ˝Prepričan sem, da bomo skupaj z organizatorji dogodka in vsemi delavci na progi pripravili pravo kuliso. Snežene padavine za izkušeno ekipa ne bodo pretežka ovira, nenazadnje pa je v nedeljo ˝world snow day˝, tako da se že spodobi, da pade tudi kakšna snežinka, ˝ še v smehu dodaja vedno optimistični vodja slovenske alpsko-deskarske stroke, ki bo z enim očesom tudi v Lachtalu, kjer bo na tekmah za evropski pokal deskal Črt Ikovic. Že v torek trener z ekipo potuje v Bolgarijo, kjer bosta v Banskem zadnji januarski vikend prav tako na sporedu dva paralelna veleslaloma za svetovni pokal.

V Laaxu spored kroji vreme

Deskarji prostega sloga včeraj v Laaxu zaradi slabega vremena niso opravili z načrtovanimi kvalifikacijami v snežnem parku in snežnem žlebu. V kolikor bo vreme dovoljevalo, bodo v tamkajšnjem ˝superpajpu˝ in snežnem parku z nastopi pričeli danes. V Švici Slovenijo zastopa šesterica Tim Kevin Ravnjak, Tit Štante, Urška Pribošič, Eva Kralj in Kaja Verdnik, ki jo spremljata trener Domen Bizjak in fizioterapevtka Vesna Kajzer.    

Nazaj

Izdelava spletnih strani: Creatim

Copyright © 2007 - 2022 | Smučarska zveza Slovenije | Pravna obvestila | Piškotki | Politika varstva osebnih podatkov